Thailanda vrea să devină prima țară din Asia care să legalizeze marijuana

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
22
Tweet
Ganja go play

Timpul trece, iar tabuurile legate de marijuana, la nivel mondial, încep încet, încet să dispară. Să ne înțelegem, nu vorbesc în niciun caz despre România. Oh!

Canada aproape că a fost sold-out în prima zi de când iarba a devenit legală, iar acum se pare că Thailanda vrea să devină prima țară din Asia care să legalizeze marijuana. Cool, huh?

Informația vine de la Jet Sirathraanon, președintele Ansamblului Național Legislativ - care se ocupă de sănătatea publică. El vrea să legalizeze canabisul în scopuri medicale. O lege a fost inițiată către corpul legislativ al țării și va fi revizuită într-o lună.

Wanna?

Sirathraanon este de părere că Thailanda a stat prea mult pe margine, în timp ce țări precum Canada sau Uruguay au făcut profit din legalizarea acestui drog. În 2017, piața globală de marijuana medicinală a generat peste 11.8 miliarde de dolari profit.

Thailanda are o politică foarte strică în ceea ce privește drogurile - oferă zero toleranță în ceea ce le privește. Însă, în ceea ce privește marijuana, undeva în secolul al 17-lea, ea era considerată o plantă tradițională medicinală. Ceea ce practic și este, nu?

Din păcate, în 1979, sub Narcotic Drugs Act, ea a fost inclusă în rândul drogurilor de risc și nimeni n-a mai avut voie să o producă, să o consume, să o vândă sau să o aibă asupra lui.

Jet a mai spus că "Thailanda are cea mai bună marijuana din lume", ceea ce nu-i neaparat fals; el a sugerat că planta înflorește în regiunea denumită Golden Triangle, adică zona care este la graniță cu Thailanda, Laos și Myanmar.

Weed, tea, me?

"The difference between Thai marijuana and most Vietnamese and Cambodian cannabis, was the difference between bathtub corn whiskey and single malt scotch. In 1967, one amazed DEA agent called it “the Cuban cigar of the marijuana world", a notat Jet în aprilie 2018.

Asia nu este locul unde să consumi droguri, dar uite că Thailanda poate face, în cele din urmă, acest pas și revine la străvechile obiceiuri.

Nu uita că în Singapore și Malaezia traficul de droguri este pedepsit cu moartea, în timp ce oamenii din Coreea de Nord n-au voie să consume iarbă în locurile unde aceasta e legală.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile