Tinerii români vor primi bilete gratuite de tren pentru a călători în 30 de țări europene

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
759
Tweet
Foto ilustrativ

Comisia Europeană își dorește tineri fericiți și cu orizonturi lărgite, așa că a făcut primii pași pentru implementarea unui program inedit.

Inițiativa presupune ca 20.000-30.000 de tineri din UE să primească un bilet special de tren în ziua în care împlinesc 18 ani, cu ajutorul căruia să călătorească în peste 30 de țări europene.

Oficialii de la Bruxelles au pus deja deoparte 12 milioane de euro pentru acest program, iar tinerii din România vor putea beneficia din plin de el.

Biletul este pentru trenurile Interrail și are o valoare de 510 euro. Momentan comisia lucrează la modalitatea prin care adolescenții pot aplica în cadrul acestui program.

Foto ilustrativ

Parlamentul European a propus această inițiativă încă din 2016, iar scopul acesteia a fost acela de a-i încuraja pe tineri să observe tradițiile, obiceiurile și valorile altor state din Europa.

Primii participanți vor călători chiar în această vară.

"Este important să oferim tuturor tinerilor noștri posibilitatea de a-și lărgi orizonturile și de a vizita alte țări. Educația nu este doar despre ceea ce învățăm în școală, dar și despre ce descoperim despre culturile și tradițiile noastre de la celelalte țări europene", a spus Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport.

Biletul este valabil inclusiv pentru modalități alternative de transport, precum feribotul sau autobuzele din Estonia, Letonia, Lituania, Malta sau Cipru. Mișto, nu?

Foto ilustrativ

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile