În timp ce tu te plângi că nu ai ultimul model de sneakerși, tipul ăsta a inventat sandale ajustabile, pentru milioane de copii săraci

Share
127
Tweet
Kenya

Știm că ți se pare că ți se cuvin multe lucruri, dar e timpul să scoți puțin capul din cu...tie și să nu te mai plângi că nu îți permiți Balenciaga Triple S sau AirMax 97.

Ideea e că suntem cu toții privilegiați, într-un fel. Dacă poți să citești articolul ăsta acum, înseamnă că ai acces la un computer sau telefon și acces la internet, care e o formă de privilegiu în sine. Dar știai și tu deja asta, nu?

Meanwhile, în alte colțuri ale lumii, un tip a inventat sandale care se măresc, odată cu creșterea piciorului, pentru copiii care nu au parte de norocul multora dintre noi.

Kenton Lee locuia și lucra, în anul 2007, în Nairobi - Kenya. Fondatorul "The Shoe That Grows " a observat o fetiță care purta încălțăminte care îi era prea mică.

Partea din față a sandalelor era tăiată complet, iar degetele de la picioare se mișcau deasupra marginilor. Alți copii din orfelinatul unde se afla în voluntariat, depășiseră, de asemenea, numărul încălțămintei.

Situația copiilor aflați în sărăcie Foto: https://theshoethatgrows.org

Copiii primiseră un transport de donații cu încălțăminte, dar pentru că trecuse mult timp de atunci, picioarele le crescuseră și, evident, sandalele le rămăseseră mici.

Pe lângă riscul de a călca pe obiecte ascuțite, copiii din țările defavorizate sunt expuși riscului de a lua paraziți sau infecții provenite din sol. Dacă se îmbolnăvesc, trebuie să renunțe la școală și să nu-și poată ajuta familiile.

Lee s-a gândit că ar fi tare dacă ar exista încălțăminte ajustabilă, pentru ca cei mici să aibă mereu încălțăminte potrivită mărimii picioarelor lor.

Ăsta a fost punctul de start pentru "The Shoe That Grows" - o organizație non profit, creată pentru copiii ce trăiesc în condiții extreme de sărăcie.

Kenton Lee Foto: https://www.boredpanda.com

În parteneriat cu compania de dezvoltare a pantofilor "Proof of Concept" din Portland-Oregon, Lee și echipa lui au lansat primul lot oficial de 3.000 de pantofi în toamna anului 2014.

În prezent, fiecare pereche arată ca o sanda robustă și este realizată din curele de piele și tălpi de cauciuc comprimate, un material similar celui folosit în anvelope.

Vin în două dimensiuni - mici, potrivite celor de la grădiniță până la clasa a patra, și mari, pentru celor din clasa a cincea până la clasa a noua, ajustate în trei locuri.

Curelele de pe călcâi și degetul mare reglează lungimea pantofului, în timp ce două pe fiecare dintre ele permit lățimi diferite. Pantofii se pot extinde până la cinci dimensiuni și pot dura cel puțin cinci ani.

Kenton spune că nu știa nimic despre fabricarea de pantofi, așa că a decis să meargă cu ideea la experți. Deși a contactat companii mari, ca Nike, Adidas, Crocs și Toms, să vadă dacă ar dori să ia ideea și să o materializeze, nimeni nu a fost interesat.

După refuz, a decis că trebuie să creeze chiar el pantofii. A cumpărat 20 de perechi de Crocs, le-a tăiat și le-a pus laolaltă pentru a găsi un design care să funcționeze.

În timp ce experimenta, echipa "Because International", condusă de Gary Pitman, un veteran în designul și producția de încălțăminte care lucra la Nike și Adidas, a sărit în ajutor.

Shoe That Grows Kenton Lee Foto: http://www.123inspiration.com/man-invents-shoes-that-grow-five-sizes-to-help-millions-of-poor-children/shoe-that-grows-kenton-lee-03/

Impreună, "Because International" și "Proof of Concept" au ajuns, de la 70 potențiale idei, la doar 2 modele fezabile. În vara lui 2012, Lee și soția lui, Nikki, au luat 100 de prototipuri la patru școli diferite din Kenya și au lăsat copiii să le poarte și să le testeze timp de aproximativ un an.

Echipa a luat în considerare feedback-ul copiilor cu privire la cum se potriveau și ce confort ofereau și a produs primul lot în 2014, care s-a și vândut complet.

"Because International" mai pregătește, curând, o tură de 5000 de bucăți. Pentru că sunt potrivite pentru medii calde, din moment ce o parte din picior este expusă, cea mai mare cerere vine din țări precum Kenya, Uganda, Rwanda și Haiti.

the shoe that grows Foto: http://charismaticplanet.com/
shoe that grows Foto: http://charismaticplanet.com/

Kenton crede că produsul lui ar putea avea impact asupra copiilor atât la școală, cât și în viața de zi cu zi.

GG, Kenton!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile