Tokyo scapă de taximetriști - până în 2020 taxiurile din Japonia se vor conduce singure

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: captură YouTube.com

Japonezii au testat cu succes taxiurile fără șofer, cu tot cu clienți plătitori, pe străzile aglomerate din Tokyo. Aparent, totul a mers bine, iar testările vor continua până în anul 2020, când se dorește ca taxiurile fără șofer să reprezinte un mijloc de transport pentru atleții și turiștii de la Jocurile Olimpice de Vară.

ZMP, compania care a dezvoltat tehnologia pentru taxiurile care se conduc singure, și compania de taxiuri Hinomaru Kotsu susțin că aceste testări reprezintă o premieră mondială. Chiar dacă și Uber a mai avut unele testări similare, care nu s-au terminat prea bine, ci cu o victimă făcută pe străzile din Arizona.

În orice caz, așa cum se poate vedea și în clipul de mai sus, taxiurile din Tokyo nu sunt chiar lipsite de șofer. În mașină există o persoană care să preia controlul dacă observă că ceva nu merge conform planului.

Peste 1500 de persoane au aplicat pentru a deveni „pasageri cobai” pentru taxiurile fără șofer, iar până în prezent n-au fost înregistrate incidente/ accidente.

Între timp, în România...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile