Toți credem că toți facem mult sex, dar realitatea e departe de adevăr

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
14
Tweet
Foto ilustrativ

Când vine vorba de sex, aparent, toți credem că facem mai mult sex decât facem de fapt. Interesant, nu? N-o zic eu, ci un sondaj făcut pe oameni din State si UK. Hai să vedem despre ce e vorba.

Bărbații cred că femeile fac de 4 ori mai mult sex decât fac ele de fapt - întrebați de câte ori cred că domnițele au avut relații intime în ultima luna, ei au răspuns că de 23 de ori, când, în mod real, numărul este de 5 sau 6 ori. Studiul a implicat oameni cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani.

Foto ilustrativ

Au fost întrebate și femeile, aceeași întrebare, dar ele au zis că de 12 ori în ultima lună - ceva mai realist, dar totuși dublu față de numărul real.

În ceea ce privește masculii, femeile au zis că ei au făcut sex de 13-15 ori în ultima lună, dar adevărul este că au făcut de 4 sau 5 ori. Lol.

Ipsos Foto: Ipsos / Ipsos

Studiul a fost condus de Ipsos, o firmă de cercetare și marketing din Paris, iar toate descoperirile vor fi publicate în septembrie, într-o carte cu numele - The Perils of Perception.

Lucrurile nu se opresc aici - bărbații au supraestimat și numărul de parteneri pe care l-au avut femeile până la vârsta mijlocie. Aici, cercetătorii au implicat în sondaj oameni din US, UK și Australia.

Ei au zis că femeile s-au culcat cu 27 de oameni până să ajungă la 45-54 de ani, însă numărul mediu este de 12. Femeile au ghicit mai bine aici și au spus numărul de 13.

Ambele sexe au răspuns corect în privința bărbaților, la întrebarea de mai sus. Au zis 20 de partenere, iar numărul real este de 19.

Ipsos Foto: Ipsos / Ipsos

Adevărul este că toată lumea crede că toată lumea face mult sex, dar uite că nu-i așa.

Un sondaj făcut de Universitatea New Brunswick ne arată că 79% dintre bărbați și 84% dintre femei au experimentat probleme sexuale pe o perioada de 2 ani.

Oamenii de știință susțin că facem aceste presupuneri, deoarece nu vorbim deschis despre sex.

Totul se reduce la educația sexuală și distanțarea față de detaliile tehnice - ar trebui să vorbim mai des despre plăcere, acord și interpretările sexuale.

Foto ilustrativ

Dacă ne luăm după Hannah Brancato, co-fondatoare a site-ului Force: Upsetting Rape Culture, studiul ne arată probleme importante și anume cum privesc bărbații sexualitatea femeilor. Media și cultura pop au un efect asupra acestor mecanisme de gândire.

"It made sense that there would be a perception by men — male-identified people — that women are having more sex than they’re having based on how we’re sexualized in the media and pop culture.

In a rape culture, we’re told that we don’t have control over our bodies. Part of that control has to do with, in the case of this study, the assumptions that are made about women’s sexuality".

Foto ilustrativ

Chiar dacă trăim vremuri moderne, în care aparent sexul nu mai este un subiect tabu, femeile încă se confruntă cu prejudecăți și sunt acuzate de promiscuitate.

Poate adevărul este că nu trăim vremuri revoluționare pentru sex, ci am ajuns să generăm o cultură negativă vizavi de acest subiect.

Trebuie să comunicăm mai mult și mai direct, astfel încât să schimbăm mentalități, iar oamenii să aibă informații reale și nu generate de ceea ce văd în ad-uri, filme sau video-uri muzicale.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile