Trendul selfie-urilor periculoase omoară tot mai mulți tineri

Share
Tweet
selfie-uri periculoase Foto: Instagram / dangerousselfie, superhuman_army

Controlăm rețelele sociale sau ele ne controlează pe noi?

Trăim vremuri în care dependența de Facebook a devenit o boală, seenofobia ne trimite la psiholog și uităm să trăim dincolo de ecranul telefonului.

Rețelele sociale ne controlează din ce în ce mai mult. Am ajuns în stadiul în care suntem dispuși să ne riscăm propria viață pentru fotografia perfectă.

Un studiu la nivel mondial a a arătat că anual, 43 de oameni mor accidental în timp ce îşi fac fotografii în locuri periculoase.

Între 2011 şi 2017 s-au înregistrat 259 de astfel de decese. Cele mai multe victime, 75%, sunt bărbaţi, iar majoritatea sunt tineri cu vârste între 20 şi 29 de ani. Cei mai multi au murit inecați, în urma accidentelor rutiere sau în urma căderii de la înălţime.

Cele mai multe decese produse în timpul fotografierii se înregistrează în India - aproape jumătate din total. Urmează apoi Rusia, SUA şi Pakistan.

Cercetătorii recomandă introducerea interdicțiilor "Selfie" în locuri periculoase. De exemplu, în Thailanda sunt anumite obiective turistice unde selfie-ul e interzis din cauza riscului de accidentare.

Întrebarea este dacă oamenii ar respecta această interdicție.

Tendința rețelelor sociale a dominat oamenii de-a lungul timpului, așa că este timpul să schimbăm ceva. Cel mai bine este sa începi cu tine însuți.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile