Prima trupă care refuză să cânte pe bani publici la un festival organizat de Gabriela Firea

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
29
Tweet
Sursă foto: captură Facebook.com

Dacă singura problemă a Bucureștiului ar fi lipsa de festivaluri, de evenimente publice gratis, atunci Gabriela Firea ar fi un primar excelent, pentru că pare că doar asta se pricepe să facă cu banul public: să-l toace pe evenimente cu intrare liberă.

Ce nu înțeleg cei care merg la aceste evenimente este că ele nu sunt deloc gratis, ci sunt făcute din banii care ar trebui folosiți pentru lucruri mai importante pentru oraș (reducerea poluării, reducerea traficului, transport public, reabilitarea clădirilor cu bulină, modernizarea spitalelor etc.). Toate festivalurile astea sunt făcute din banii pe care-i dăm cu toții, sunt făcute din buzunarul nostru.

Acest festival de care nu aveam nevoie, Centenar Fest, ne costă 580.000 lei (fără onorariile artiștilor).

Aș cum spuneam și cu altă ocazie, ipocrizia nu e doar de partea publicului care va fi acolo, ipocrizie e și de partea trupelor românești care cântă pe scenele acestor festivaluri.

La Neversea, la Electric Castle, la Massive Attack s-a strigat „Mu*e PSD!”. Însă la aceste evenimente moca avem trupe românești care promovează pe paginile lor de Facebook festivalurile organizate de unul dintre cei mai toxici primari pe care i-a avut Bucureștiul, fiind plătiți din bani publici.

Se pare, însă, că există și trupe românești cu coloană vertebrală, care refuză să bage în buzunar bani publici, când orașul stă sufocat în poluare, în trafic, în mizerie, iar clădirile, spitalele și școlile stau să ne cadă în cap la primul cutremur.

Trupa Trooper, prezentă pe afișul Centenar Fest, a refuzat să mai urce pe scenă când a aflat de unde vin banii.

„Deci: am fost contactati de oameni minunati care vor sa faca un concert frumos! Am discutat si ne-a fost spus ca nicio primarie nu este implicata in acest eveniment. ASTAZI a aparut afisul cu sigla arcub si primaria Bucuresti. Am hotarat sa NE RETRAGEM din acest eveniment. Trooper nu canta la niciun concert din Bucuresti pe afisul caruia apar arcub si primaria.”

Bravo, băieți!

Să sperăm că așa apare un nou gen de protest la adresa autorităților.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile