UBER a dat Statului, prin taxe și impozite, mai mulți bani decât cele mai mari 9 companii de taximetrie din București

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
194
Tweet
Sursă foto: wikipedia

Cei porniți împotriva UBER pentru că n-ar plăti taxe și impozite, spre deosebire de taximetriști, vor avea o surpriză când vor afla că serviciul de car sharing a plătit un impozit pe profit mult mai mare decât orice companie de taximetrie. De fapt, UBER a plătit de 3 ori mai mult decât au plătit împreună cele mai mari 9 companii de taximetrie din București.

Iată cum stau lucrurile: cele mai mari 9 companii de taximetrie din Bucureşti au plătit către stat, în 2016, impozit pe profit, cumulat, în valoare de 61.224 de lei. În aceeaşi perioadă, UBER a plătit, pentru profiturile obţinute, taxe care s-au ridicat la 187.000 de lei, de 3 ori mai mult decât cei care domină piaţa taximetriei la un loc.

Cifrele au fost publicate de Ministerul de Finanţe și atrag atenţia nu doar asupra impozitelor scăzute plătite de fiecare firmă de taximetrie în parte, ci şi că firme precum Speed Taxi, Pelicanul Grup Taxi sau Bageti Star nu au plătit impozit pe profit în niciun an din perioada 2012-2016. În anul 2016 n-ar fi plătit impozit pe profit nici Meridian Taxi sau Auto Cobălcescu.

Pe lângă impozitul pe profit pe care l-a plătit UBER în 2016, se mai adaugă şi taxele suplimentare pe care le plătesc şoferii parteneri UBER - TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit şi contribuţii salariale. De exemplu, tot în 2016, 100 de şoferi UBER au contribuit la bugetul de stat cu 320.000 de lei.

Când te gândești că unele dintre firmele de taximetrie care nu înregistrează profit de ani buni de zile au o vechime de 20 de ani pe piață și flote auto care ajung la 1500 de mașini, n-ai cum să nu te gândești că, de fapt, cei care trag țeapă Statului și nouă sunt tot firmele de taxi, nu aplicațiile de carsharing.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile