Ce să vezi la Palatul Universul: Ubikubi Young Designers Award 2017

Share
Tweet

Tot la Palatul Unviersul, pe lângă expoziția Diploma Selected - unde am dat de 14 proiecte ale tinerilor absolvenți din domeniul artelor vizuale și al designului -, am găsit și alți designeri talentați, de această dată în cadrul UYDA – Ubikubi Young Designers Award.

Ce înseamnă asta, te întrebi? S-o luăm cu începutul. Ubikubi este un studio de design și mobilier din București, format în 2014 de Dragoș Motica și Robert Savu și care pune accentul pe folosirea materialelor sustenabile. Ubikubi este un brand care a susținut încă de la bun început designerii tineri locali, motiv pentru care competiția UYDA nu vine deloc ca o surpriză. Participanții au fost încurajați să propună corpuri de iluminat și accesorii de casă cât mai inovative, esthetically-pleasing & utile, dar care să respecte și textura materialelor din care sunt fabricate - iar proiectele câștigătorilor din acest an reflectă o îmbinare armonioasă a tuturor acestor caracteristici. Premiul întâi a fost câștigat de Gong, un proiect ”cu puternice valențe decorative” și cu o personalitate proprie. Gong ne-a plăcut tare mult, mai ales că este atât sugestiv, cât și destul de concis, iar reprezentarea în sine a procesului cauză-efect este una contemporană și în același timp atemporală.

Nu-ți spunem mai multe, căci merită să vezi cu ochii tăi, până pe 28 mai la FIX mad, în cadrul Palatul Universul – ca parte a expoziției Show Off 2017 (expoziție conexă programului oficial Romanian Design Week). În orice caz, un preview tot ți-am pregătit, așa, cât să-ți trezim curiozitatea! Iar dacă vrei să știi ce te așteaptă și la Diploma Selected, vezi aici!

Expoziția Show Off este organizată de The Institute, cu sprijinul UniCredit Bank.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile