Un food truck din România menționat în The Guardian printre cele mai bune 10 din lume

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: skitterphoto.com

Iată că în timp ce în București are loc Street Food Carnival, The Guardian publică un articol cu cele mai bune 10 locuri cu mâncare stradală din lume, iar România e reprezentată de un food truck care cu siguranță nu se regăsește la festivalul de la Romexpo.

În primul rând, lista cu cele 10 locuri nu e făcută de vreun critic culinar sau de vreo somitate în domeniu, ci de cititori The Guardian, care oferă câteva ponturi. Nu știm cum au fost aleși acești cititori, dar ne bucurăm că România e reprezentată aici.

Food truck-ul care apare în articol se află în parcarea Salinei Turda și vinde langoși cu brânză. Iată ce scrie Dean Patrick în The Guardian despre acest food truck și experiența lui de aici:

„Cel mai bun street food îl găsești uneori acolo unde nici nu te aștepți. Am ieșit din Salina Turda într-o parcare în care ploua mocănește, iar frigul îți intra în oase și noi aveam burțile goale. Aparent, în jur nu exista o ofertă în acest sens. Ne-am așezat la o coadă de la un food truck și am dat 2 lei (în jur de 40p), fără să știm ce o să primim la schimb. S-a dovedit a fi o gogoșă gustoasă, plată, prăjită în ulei și acoperită într-o brânză cremoasă și sărată... avea un gust divin! Un google search a spulberat misterul, aveam de-a face cu 'langoși cu brânză'. Ne-am așezat la coadă din nou.”

Așadar, dacă ai drum prin Turda, ține minte că aici se află un food truck lăudat în The Guardian.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile