Un hipermarket din România te răsplătește cu bani dacă reciclezi

Share
403
Tweet
Automat de reciclare

Ce motivație mai bună ar putea exista?

Kaufland s-a apucat să lupte pentru protejarea mediului înconjurător, iar acum vrea să te convingă și pe tine să faci același lucru. Reprezentanții companiei de retail au anunțat azi că toate hipermarketurile sale vor fi dotate cu automate de reciclare a ambalajelor.

Suntem invitați să aducem saci plini cu PET-uri până-n 3 litri, doze de aluminiu de cel mult 1 litru și sticle. Aparatele sunt self-service, adică bagi gunoiul și-ți iei banul fără a fi nevoie de vreun intermediar. Pentru fiecare cinci ambalaje depuse, indiferent de tipul lor, automatul îți dă un cupon de discount pentru anumite produse de pe rafturile Kaufland.

Probabil că-i vorba despre produsele care nu prea se vând, iar hipermarketul își crește șansele să se descotorosească de ele pe această cale. Reprezentanții Kaufland nici n-au precizat despre ce discount e vorba concret, dar știi ce? Ai de ales între: a) a arunca sticlele la ghenă fără să primești absolut nimic în schimb și b) a le depune în aparatul ăsta când ai drum pe la Kaufland, având șansa să nimerești o ofertă care-ți surâde. Plus că ajuți mediul înconjurător, deci ai doar de câștigat.

Deja există asemenea automate de reciclare în parcările câtorva Kauflanduri din București: Basarab, Pantelimon și Militari. Proiectul va fi acum extins la nivelul întregii țări, sau – mă rog – în toate orașele unde există Kaufland.

Foto: keesler.af.mil

Vezi că dacă recipientele sunt rupte, ruginite sau mai știu eu cum, aparatul nu ți le va accepta. „Donația” ți-e refuzată și dacă sticlele mai au lichid în ele (există un senzor de măsurare a gradului de umplere). Capacitatea de procesare e de 60 recipiente pe minut, deci poți băga fără să stai pe gânduri.

O chestie foarte tare e că poți folosi mai multe cupoane pe același bon de cumpărături. Cu precizarea că fiecare cupon merge folosit în combinație cu un singur produs.

Încă ceva: automatele de reciclare sunt dotate și cu camere de supraveghere, deci nu te gândi să le păcălești în vreun fel ca să scoți mai multe cupoane. Hai, spor la reciclat!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile