Un nou update pentru Google Chrome te scapă de site-urile „gălăgioase”

Share
Tweet
Google Chrome (foto: imgur.com)

Site-urile cu muzică de background sau cu video-uri redate automat vor deveni o problemă a trecutului, mulțumită noului update pentru Google Chrome.

François Beaufort de la Google a anunțat că se lucrează în prezent la o funcție revoluționară pentru cel mai popular web browser din lume: e vorba despre opțiunea de a da mute/unmute unei pagini direct din caseta „Page Info” (bara de adresă, fix înaintea „http”-ului).

De aici vei putea accesa noua funcție (foto: plus.google.com)

Asta ar rezolva problema site-urilor cu videoclipuri care-și dau Play singure, o practică din ce în ce mai des întâlnită (și mai enervantă). Momentan, tot ce poți face este să dai click-dreapta pe Tab-ul respectiv și să alegi „Mute tab”. Problema e că decizia se anulează în momentul în care închizi tab-ul sau browser-ul.

Noul update va face Chrome-ul să memoreze alegerea ta, anulând sunetul întregului domeniu web până te răzgândești. Ceea ce e improbabil să faci.

Funcția a fost deja implementată în Chrome Canary, un software dedicat programatorilor. Noi, userii obișnuiți, probabil că vom beneficia de ea abia peste câteva săptămâni, după ce se încheie perioada de testare. Să fim cu ochii-n patru după update-uri!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile