Un pensionar de 69 de ani vrea să-și schimbe vârsta, invocând persoanele transgender

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
sursă foto: Facebook // Emile Ratelband

Să vrei să-ți schimbi vârsta din buletin, invocând dreptul persoanelor transgender de a-și schimba sexul, doar pentru a agăța pe Tinder, nu e doar prostie pură, dar și o chestie extrem de libidinoasă.

Vestea că un pensionar olandez de 69 de ani s-a angajat într-o luptă legală pentru a-și întineri vârsta din acte cu 20 de ani a apărut în toate publicațiile din lume. Asta pentru că oferă un bun pretext pentru discuții de genul: dacă cineva își poate schimba sexul, eu de ce nu-mi pot schimba vârsta.

Poate la o primă impresie ești tentat să zici, „băi, dar omul are dreptate”, dar dacă gândești lucrurile mai în profunzime o să-ți dai seama că nu e deloc așa, iar comparația cu persoanele transgender nu stă deloc în picioare.

Emile Ratelband, pensionarul în cauză, s-a adresat deja unei curți din orașul Arnhem susținând că nu se simte confortabil cu vârsta din acte, pentru că e discriminat pe aplicațiile de agățat și la interviurile de angajare.

În afară de comparația cu persoanele trans, Emile a mai invocat și faptul că doctorii i-au spus că are corpul unei perosane de 45 de ani. De asemenea, el s-a arătat dispus să renunțe la pensie, dacă e făcut în acte cu 20 de ani mai tânăr.

Însă, comparația pe care Emile își susține cazul nu e deloc corectă. Schimbare sexului este o consecință a disforiei de gen, o afecțiune medicală recunoscută la nivel global, ce poate fi rezolvată atunci când sexul biologic este schimbat pentru a se suprapune peste cel cu care se identifică persoana respectivă.

Să nu fi fericit în legătură cu vârsta pe care o ai nu e o afecțiune medicală, de aceea comparația cu persoanele transgender este absurdă și o insultă la adresa lor.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile