MozaiQ își asumă un rol activ de informare și prevenire a HIV și hepatitelor, oferind servicii gratuite de testare rapidă

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
47
Tweet
sursă foto: wikimedia.org

MozaiQ se alătură restului Europei și participă la Săptămâna Europeană a Testării HIV și a hepatitelor, pentru a crește gradul de conștientizare a beneficiilor testării și pentru a încuraja mai multe persoane să devină conștiente de starea lor de sănătate.

Între 18 și 25 mai, MozaiQ oferă servicii de testare rapidă la noul sediu din Strada Stelea Spătaru numărul 13, aflat în cadrul Manasia Hub.

Mesajul lor este: „Testăm gratuit HIV, hepatitele B și C, anonim și considențial. Acum te poți testa în cadrul comunității!

În 2017, aproape 20% dintre nou diagnosticații cu HIV au fost bărbați care fac sex cu bărbați. Începând cu acest proiect, MozaiQ își asumă un rol activ de informare și prevenire a HIV/ITS.

Pentru programări, poți suna între orele 10 - 17 la numărul de telefon: 0744 682 225. Lasă-ne un mesaj cu textul „testare” în cazul în care nu putem prelua apelul, și revenim noi cu un telefon.

MozaiQ este o organizație comunitară care se adresează persoanelor LGBTQIA+ din România. MozaiQ își propune să dezvolte comunitatea LGBTQIA+ din România prin solidaritate și încredere reciprocă, rezultate din activitățile sociale, o prezență pe scena culturală alternativă, precum și o atenție deosebită acordată diverselor grupuri din comunitate: persoanele rome LGBTQIA+, persoanele trans, persoanele HIV+, lucrătorii sexuali, persoanele LGBTQIA+ aflate într-o situație socio-economică precară, persoanele cu abilități diferite, precum și seniorii și tinerii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile