Vai de steaua lui Donald Trump! Numele lui de pe Hollywood Walk of Fame va fi scos definitiv într-o mișcare istorică pentru celebrul bulevard

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet
Trump

Donald Trump nu este deloc un personaj plăcut - nici în State, unde-i președinte, nici la nivel global.

La concluzia asta a ajuns și primarul Los Angeles-ului, John Duran - West Hollywood City Council a aprobat ca steaua șefului de stat de pe Hollywood Walk of Fame să fie îndepărtată definitiv.

Donald a primit o stea în 2007, atunci când se bucura de succesul pe care emisiunea lui, The Apprentice, l-a avut.

Donald

După ce s-a mutat la Casa Alba, ani mai târziu, steaua lui a fost vandalizată de foarte multe ori, lucru care a început să devină o povară pentru oraș, deoarece trebuia reparată cu regularitate.

Costurile acestor reparații se ridicau între 3000 și 10.000 de dolari, în funcție de daunele produse. Nu-i de mirare că nimeni de la conducerea orașului n-a mai vrut să investească fonduri.

Walk of Fame datează încă din 1958 și este un omagiu adus personalităților americane din industria de entertainment.

Donald

Orientat de la est la vest pe Bulevardul Hollywood, de la Strada Grover la Bulevardul La Brea (2,1 km), și de la nord la sud pe Strada Vine, între Strada Yucca și Bulevardul Sunset (0,7 km), Hollywood Walk of Fame este unul dintre cele mai vizitate bulevarde din lume.

Personalitatea care primește o stea trebuie să se înscrie la Camera de Comerț, să-și prezinte cazul și să plătească 30.000 de dolari către Hollywood Historic Trust; o parte din acești bani sunt folosiți pentru instalarea stelei, cât și pentru mentenanță.

De-a lungul anilor, au existat mai multe controverse în ceea ce privește stelele - Charlie Chaplin și Paul Robeson au fost înițial refuzați din cauza părerilor politice de stânga pe care le aveau.

Johnny Grant, cel care a condus comitetul Hollywood Walk of Fame din 1968 și până la moartea lui din 2008, a avut o filozofie în ceea ce privește aspectele politice.

"Stars are awarded for professional achievement to the world of entertainment and contributions to the community. A celebrity’s politics, philosophy, irrational behaviour, or outrageous remarks have never been cause to remove a Walk of Fame star".

Donald

În 2017, atunci când a apărut mișcarea #metoo, au fost depuse mai multe cereri pentru a fi îndepărtate stelele vedetelor: Harvey Weinstein, Bill Cosby, Kevin Spacey, cât și Brett Ratner.

Toate au fost refuzate de către Camera de Comerț Hollywood, în noiembrie 2017: "The Hollywood Chamber of Commerce has received enquiries asking whether we are planning to remove the stars of Walk of Famers because of alleged misconduct. The answer is no.

The Hollywood Walk of Fame is a registered historic landmark. Once a star has been added to the Walk, it is considered a part of the historic fabric of the Hollywood Walk of Fame. Because of this, we have never removed a star from the Walk."

Donald

În acest context, faptul că Donald Trump nu va mai avea o stea reprezintă un moment istoric în cei 60 de ani de când există aceste stele. E un semn destul de clar pentru cât de nociv a ajuns să fie acest om.

Trump

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile