WhatsApp adaugă o funcție nouă pentru a lupta împotriva știrilor false

Share
Tweet
WhtasApp Foto: MASHABLE/BRITTANY HERBERT

WhatsApp vrea să lupte împotriva răspândirii știrilor false, iar asta înseamnă că aplicația va avea parte de o schimbare semnificativă.

Compania a anunțat că adaugă etichete în mesajele redirecționate, astfel încât utilizatorii să poată identifica mai bine zvonurile, știrile false și alte informații false care se răspândesc adesea prin intermediul aplicației de mesagerie.

În timpul actualizării, mesajele redirecționate vor avea o mică etichetă "redirecționată", similară cu cea a mesajelor de e-mail redirecționate, indicând faptul că nota a fost inițial scrisă de altcineva decât expeditorul.

Poate părea o actualizare minoră, dar ar putea ajuta oamenii să identifice știrile false și alte tipuri de dezinformare.

mesaj Foto: mashable.com

"WhatsApp se ocupă profund de siguranța dvs. Vă încurajăm să vă gândiți înainte de a distribui mesajele care au fost transmise", scrie compania într-un post de pe blog .

Aplicația deținută de Facebook s-a confruntat cu ceva probleme în ultimele luni cu privire la rolul său în răspândirea informațiilor false, care au condus la o serie de incidente violente în India. Zvonurile au provocat uciderea a peste 20 de persoane în ultimele două luni.

Săptămâna trecută, Ministrul Tehnologiei Informației din India a cerut categoric ca WhatsApp să acționeze imediat pentru a pune capăt acestei amenințări". Serviciul de mesagerie s-a declarat "șocat" de aceste linsaje, promițând să acționeze rapid.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile