Yahoo! Messenger revine din morți, dar sub un alt nume și cu alt look

Share
Tweet
Noul Yahoo! Together Foto: Screenshot youtu.be/bx7YJXNVuco

La nici trei luni după deprimanta „înmormântare” a Mess-ului, Yahoo! revine în forță pe piața app-urilor de chat.

Pe la începutul verii scriam că Yahoo! renunță definitiv la aplicația Messenger, din cauză că nimeni nu o mai folosea de când au devenit populare Facebook și Twitter. App-ul copilăriei noastre a fost închis definitiv pe 17 iulie, iar odată cu el au trecut în neființă toate conversațiile tale online din generală/liceu, toate flirturile care acum ți s-ar părea penibile, toate replicile jenante pe care nu le conștientizai la vremea respectivă, toate prescurtările de genul „afk”, toate emoticoanele clasice care parcă erau mult mai expresive decât actualele emoji-uri. În fine, a fost o veste tristă pentru toți nostalgicii.

Yahoo! Together Foto: Screenshot youtu.be/bx7YJXNVuco

În loc să renunța definitiv, Yahoo! tocmai a lansat unui nou rival pentru WhatsApp și Facebook Messenger. Noul mess se cheamă Yahoo! Together și mizează în primul rând pe conversațiile în grup. La prima vedere, pare o combinație între FB Messenger și Slack, cel din urmă fiind un software util pentru comunicarea în cadrul multinaționalelor.

Buton „mute”, dreapta-sus Foto: Screenshot youtu.be/bx7YJXNVuco

Yahoo! Together e un tool menit să-ți ușureze organizarea conversațiilor cu mai mulți prieteni simultan, clasificând grupurile pe baza unor subiecte de interes. Adică să ai o fereastră special dedicată discuțiilor despre filme noi, spre exemplu, unde-i strângi laolaltă pe toți tovarășii cinefili, și o altă fereastră despre mizeriile pe care le face BOR, unde discuți cu amicii tăi anti-BOR. Funcția asta e prezentată ca fiind ceva revoluționar, deși poți deja să creezi câte grupuri vrei pe ce temă vrei, cu oricine vrei, în orice app de chat existent. Deci nu mă prind unde bate Yahoo!.

Smart Reminder Foto: Screenshot youtu.be/bx7YJXNVuco

O altă opțiune highlight-ată e „smart reminder-ul”, adică un memento care alertează întreg grupul cu privire la un eveniment stabilit din timp. Util, într-adevăr, dar nici pe departe mindblowing.

Ai și opțiunea „mute”, care-ți dezactivează notificările sonore atunci când n-ai chef să-ți simți telefonul vibrând încontinuu în timp ce prietenii tăi spam-uiesc grupul. Sperăm doar să funcționeze butonul, nu ca la FB Messenger, care continuă să te sâcâie până când termină de afișat în bara de notificări fiecare dintre cele 99+ mesaje pe care le-ai ratat înainte să dai „Mute”. BIP. BIP. BIP. BIP. BIP. Gata... Ba nu, stai că mai sunt: BIP. BIP. BIP. BIP.

În fine, Yahoo! Together are o interfață destul de drăguță, dar deocamdată nu m-a convins că ar oferi ceva ce nu găsești la WhatsApp, Facebook Messenger sau Viber. Încearcă-l și tu, poate descoperi ceva mișto ascuns prin submeniuri. Poți downloada aplicația atât pe Android, cât și pe iOS.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile