10 „plot holes” pe care le-ai ignorat mereu în filmele tale preferate

Share
12
Tweet
The Shawshank Redemption (foto: youtube.com)

Când îți place mult un film, ești dispus să treci cu vederea discrepanțe care dau peste cap întreaga logică. Preferi să închizi ochii, ca să nu-ți strice distracția. Azi vom face o excepție. Hai să trecem în revistă câteva plot hole-uri masive din filme mișto:

Back to the Future

Foto: youtube.com

Când Marty s-a întors în trecut, în 1955, a împiedicat accidental prima întâlnire dintre părinții lui. Își petrece tot restul filmului încercând să-i cupleze, pentru ca timeline-ul să revină la normal și Marty să se nască ulterior. Părinții lui (viitorii părinți, de fapt) i-au rămas extrem de recunoscători pentru faptul că le-a făcut lipeala, doar că... se pare că i-au uitat complet fața. Altfel, cum de nu și-au dat seama că băiatul lor e IDENTIC cu străinul ăla pe care l-au cunoscut în anii ’50?

Django Unchained

Filmul lui Tarantino e situat temporal în perioada 1858-1859. Ții minte finalul exploziv? Cu întreaga vilă aruncată în aer de Django, folosind dinamită. Ups, spoiler alert! Oricum, ai scena în video-ul de mai sus.

Problema e că dinamita încă nu fusese inventată. Alfred Nobel a creat-o abia în 1864 și a obținut brevetul în 1867.

Star Wars

Foto: 9gag.com

1) După Episodul III, Obi-Wan și Yoda au hotărât să se exileze pe planete diferite. Yoda s-a dus la mama naibii, prin mlaștinile de pe Dagobah, unde nu s-ar gândi nimeni să-l caute. În schimb, Obi-Wan s-a dus fix pe Tatooine, planeta natală a lui Vader. Și și-a schimbat DOAR prenumele, din „Obi-Wan” în „Ben”.

2) În plus, voia să-l ascundă și pe Luke bine de tot. Așa că i-a lăsat numele Skywalker și l-a dus în casa fratelui vitreg al lui Vader, tot pe Tatooine. Observi cât de prost e planul?

3) Și de ce nu-l recunoaște Obi-Wan pe R2-D2? L-a avut atâția ani, a fost însoțit de el în nenumărate lupte. Totuși, în Episodul IV, bătrânul „Ben” zice: „I don’t seem to remember ever owning a droid...”. Și de departe de a fi senil.

4) Încă o chestie majoră pe care ar trebui Obi-Wan să și-o amintească, dar nu o face. În Episodul V, înainte ca Luke să plece către Cloud City pentru a-l înfrunta pe Vader, Obi-Wan spune „That boy is our last hope...”, iar Yoda îl contrazice: „No, there is another”. Se referă la Leia. O fi „Ben” bătrân, dar trebuia să-și amintească de Leia – doar a asistat la nașterea ei!

Batman v Superman

Doomsday (foto: youtube.com)

Planul „genial” al lui Lex Luthor este următorul: să ajungă în nava lui Zod, să-l readucă pe Zod la viață sub forma lui Doomsday (un zombi mutant imens și aproape indestructibil), iar acesta să-l omoare pe Superman. Asta pentru că Lex nu suportă ideea de a trăi pe aceeași planetă cu un extraterestru capabil să distrugă omenirea, dacă are chef (Superman).

OK, dar după ce Doomsday îl omora pe Superman... cum mai scăpa Lex de Doomsday? Ar fi rămas cu un kryptonian mai puternic și infinit mai periculos decât Omul de Oțel. Deci cădea din lac în puț, practic.

Harry Potter

foto: youtube.com

Veninul de bazilisc este unul dintre puținele lucruri care pot distruge horcruxuri. Vedem chiar asta întâmplându-se la finalul „Camerei Secretelor”, când Harry înfige un colț de bazilisc în jurnalul lui Tom Riddle, distrugând bucata aia din sufletul lui Voldemort.

Problema e că și Harry e un horcrux, după cum aflăm mult mai târziu în serie. Iar Baziliscul l-a mușcat în „Camera Secretelor”. N-ar fi trebuit să se... dezintegreze și el?

Citizen Kane

foto: giphy.com

Încă din primele minute ale filmului, îl vedem pe Charles Foster Kane șoptind „Rosebud” și murind imediat după asta. Decesul lui face înconjurul lumii în presa tipărită, iar întrebarea de pe buzele tuturor este: „Ce înseamnă Rosebud, ultimul cuvânt rostit de Kane?”.

E o întrebare bună, dar problema e că nimeni nu avea cum să-l audă vorbind: Kane era singur în cameră când a murit. Asistenta medicală a intrat ulterior, iar ușa era închisă. Plus că misteriosul cuvânt a fost șoptit, deci nu putea fi auzit decât de aproape.

The Shawshank Redemption

foto: tumblr.com

E unul dintre cele mai bune filme din istorie. Chiar cel mai bun, dacă ne luăm după IMDB Top 250. Planul de evadare al lui Andy Dufresne e genial, iar expresia de pe chipul directorului închisorii în momentul în care-și dă seama ce s-a întâmplat e priceless.

Așadar, Andy a săpat timp de 19 ani un tunel pornind din peretele celulei sale. Și gaura era întotdeauna acoperită cu un poster. Întrebarea e: „Cum lipea Andy posterul la loc DUPĂ ce intra în tunel?”. Gaura e destul de îngustă, deci ar fi trebuit să intre „cu fața”, ca să poată săpa mai departe. Asta înseamnă că posterul trebuia reagățat cu picioarele. Chiar și dacă ar fi intrat mai întâi cu fundul în tunel, urmând să bage în marșarier tot drumul până afară, tot n-ar fi avut cum să lipească posterul la loc pe perete.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile