7 locuri dubioase din România unde poți filma un Horror, dacă vrei să-ți terorizezi publicul

Share
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Shutterstock

Nu trebuie neapărat să fie un film despre vampiri. Mai dă-l dracu’ și pe Dracula ăla, că de o sută de ani încoace numai cu el suntem asociați. Poți turna o groază de filme Horror diferite în România, în subgenuri ca „Apocalipsa Zombi”, „Found Footage” sau „Hotel bântuit”.

The Nun”, cel mai nou Horror din universul cinematografic The Conjuring, a pariat bine de tot alegând să filmeze în România. E în fruntea box-office-ului nord-american, a doborât recordul francizei pentru cel mai de succes opening de weekend, e cel mai vizionat Horror din istoria României etc. Vorbim despre un film realizat aproape integral în România, turnat în locuri precum Palatul Mogoșoaia, Castelul Corvinilor sau Castelul Bethlen din Criș.

Dacă producătorii de la Hollywood ajung să traseze semnul egalității între „Horror filmat în România” și „succes financiar”, îi așteptăm să revină prin țărișoara noastră ca să filmeze în locuri chiar mai dubioase decât cele surprinse în „The Nun”:

Schitul lui Negru Vodă

Foto: Viorel Simionescu | facebook.com/viorel.simionescu

Nu mănăstirea propriu-zisă din Cetăţeni (judeţul Argeş) e înfricoșătoare, deși scheletele de uriași descoperite aici îți fac un pic pielea de găină. Cu adevărat impresionant e drumul până sus, până la mănăstirea înălțată la o atitudine de 881 m, construită pe locul unui fost sanctuar pre-dacic. E o cursă cu obstacole prin pădure, într-o pantă extrem de abruptă, cu atât de multe serpentine încât ți se face greață. Drumul nu poate fi parcurs decât pe jos, cu mare dificultate și extrem de multă atenție. Imaginează-ți să te fugărească Bigfoot sau vreun demon pe-aici, după lăsarea întunericului – o scenă de film tensionată pe care cinefilii nu ar uita-o prea curând.

Tunelurile Metrorex

Foto: Facebook/Salvatori Metrorex

Imaginează-ți că Bucureștiul e terorizat de o creatură posibil extraterestră care bântuie pe sub pământ. Prin tunelurile Metrorex care străbat aproape tot orașul, având astfel posibilitatea să călătorească rapid dintr-un punct în altul. După ora 23:00, evident, ca să nu fie strivită sub roțile metroului. Deja pot să văd grupuri de investigatori înarmați cu lanterne, străbătând tiptil culoarele întunecate care amplifică orice sunet înspăimântător.

Poți profita și de faptul că peroanele nu au niciun panou de siguranță, călătorii fiind practic expuși non-stop riscului de a cădea pe șine. La un moment dat în film, protagonistul se poate trezi încolțit pe peron de creatura mai-sus-menționată, care se apropie amenințător, forțându-l pe erou să se retragă înspre șinele metroului. Ajuns pe marginea peronului, la gura abisului, timpul parcă stă în loc și inima spectatorilor o ia razna.

Cazinoul din Constanța

Foto: facebook.com/tudor.marius.758

Deși nu există nicio confirmare oficială în acest sens, nu cred că ar mira pe nimeni să se afle că celebrul cazinou de pe malul Mării Negre e bântuit. La halul în care a ajuns, ți-e frică să-l explorezi chiar și în timpul zilei. Crede-mă, am făcut asta. Încăperile gigantice, cândva elegante și pline de lume bună, păstrează parcă ecoul petrecerilor extravagante de odinioară. E aproape ca în „The Shining”, când Jack Nicholson are constant viziuni cu petrecăreții morți demult, ca și cum balurile ar continua într-o dimensiune invizibilă ochiului uman, până ajunge să fie el însuși absorbit de spiritul hotelului. La Cazinoul din Constanța s-ar putea filma lejer un sequel pentru „The Shining”.

Tot orașul Lupeni

Foto: Cristian Roșu | radiotimisoara.ro/2017/10/11/tavan-prabusit-cu-mobila-de-la-etaj-intr-un-bloc-din-lupeni

Nu vreau să jignesc localnicii din Lupeni, dar singura mea vizită acolo mi-a lăsat senzația unui oraș abandonat care a trecut deja prin Apocalipsă înaintea restului lumii. Clădiri dărăpănate și înnegrite de vreme, cer înnorat, peisaj sumbru per total. Cireașa de pe tort e că nu prea am văzut oameni pe stradă, ca și cum vizitam un oraș-fantomă. E locul ideal în care să filmezi un Horror de tip „Zombie Apocalypse”. Sau poți opta pentru un coșmar suprarealist à la David Lynch, urmărind cu camera vacile maidaneze care umblă haihui pe după blocuri.

Parcarea abandonată a clădirii Orange din Pipera

În Iride Business Park, vizavi de sediul NOIZZ, e o clădire destul de mișto în care cândva și-a desfășurat activitatea Orange. S-au mutat de câțiva ani, dar n-au mai venit alți chiriași în locul lor. Drept urmare, parcarea supraetajată a ajuns devorată de vegetație, cu iarbă crescând haotic din axul drumului și boscheți care parcă se-ntind să te-apuce de picior când calci pe acolo. Complet pustiu, nu auzi decât vântul șuierând de după colț. Poza de mai sus poate că nu-i cel mai bun exemplu – sunt zone mult mai neîngrijite și mai stranii prin parcare. Aici ar trebui să se filmeze măcar câteva scene dintr-un film „Zombie Apocalypse”, pentru că sugerează absența totală a omului vreme îndelungată (lumea stă baricadată în case, cu geamurile bătute-n cuie).

Pădurea Hoia-Baciu

Foto: Facebook/Discover Romania | facebook.com/permalink.php?story_fbid=1105281476182840&id=1099009916809996&substory_index=0

Dacă se va dori vreodată un nou capitol în seria „Blair Witch Project”, îi așteptăm pe producători în Pădurea Hoia-Baciu de pe lângă Cluj-Napoca, un adevărat Triunghi al Bermudelor românesc. Istoria locului ăstuia e presărată cu tot felul de legende supranaturale, de la corpuri metalice sferice levitând pe cer până la călătorii psihice în trecut și ruine care apar și dispar după bunul plac. Poți citi aici mai multe despre coțlul ăsta de natură desprins din Dosarele X. Dacă va ajunge aici echipa „Blair Witch Project”, neapărat să caute celebrii copaci cu trunchiul răsucit în formă de seceră – un mister încă nedeslușit și un foarte bun element vizual pentru background-ul filmului.

Cam orice hotel din Olimp sau Neptun

Foto: Direct Booking | directbooking.ro/impresii-hotel%20traian%2C%20neptun.aspx

Am dat o fugă weekendul trecut prin stațiunile astea de pe litoralul românesc, ca să-mi amintesc toate vizitele făcute acolo în copilărie. Am fost surprins să constat că nimic nu s-a schimbat. Absolut nimic, în afara faptului că acum se vând pe la tarabe și selfie stick-uri sau fidget spinners. În rest, sunt niște stațiuni încremenite în trecut, complet statice de zeci de ani încoace, iar hotelurile încă funcționale sunt un exemplu cât se poate de sugestiv. Nu-mi imaginez că te-ai putea caza aici decât ca să simulezi o călătorie în timp, să retrăiești epoca comunistă. Dacă vii în Olimp sau Neptun cu intenția de a turna un film, poți alege cam orice hotel pe post de loc bântuit, în stilul „Camera 1408” sau „The Shining”. Ai economisi o groază de bani pe decor: par deja obișnuite cu oaspeți din lumea de dincolo.

Tu care zici că-i cel mai bun loc din România unde s-ar putea filma un Horror epic?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile