A murit Scott Wilson, actor pe care-l știi din „The Walking Dead”, „X-Files” sau „Exorcistul”

Share
11
Tweet
Scott Wilson în „The Walking Dead” Foto: Screenshot, Youtube

Dar mai ales din serialul „The Walking Dead”, unde l-a jucat pe bătrânul, simpaticul și veșnic tristul Hershel.

Actorul american Scott Wilson, pe care l-am îndrăgit cu toții ca pe-un bunic câtă vreme l-am urmărit în „The Walking Dead”, a murit sâmbăta asta. În vârstă de 76 de ani, Wilson a fost răpus de leucemie.

În „The Walking Dead”, serialul repetitiv cu zombi de care lumea – inexplicabil – încă nu s-a săturat, Wilson l-a jucat pe Hershel Greene. L-am cunoscut în sezonul 2 și ne-am atașat repede de fermierul ăsta blând și altruist, tatăl lui Maggie și al lui Beth. [SPOILER ALERT pentru sezonul 4] Din păcate, nu am petrecut așa mult timp cât ne-am fi dorit alături de personajul lui, pentru că Guvernatorul l-a prins în sezonul 4 și l-a decapitat în fața întregii lumi.

Scott Wilson la San Diego Comic Con în 2013 Foto: Gage Skidmore, via Wikimedia Commons | commons.wikimedia.org/wiki/File:Scott_Wilson_2013_SDCC.jpg

Foștii colegi de platou își amintesc cu drag de el. Chandler Riggs, care l-a jucat pe Carl în TWD, scrie pe Instagram: „Nu voi uita niciodată lucrurile pe care mi le-ai spus și tot timpul petrecut împreună pe platoul de filmare. Te iubesc, omule. O să-mi lipsești”. Khary Payton, actorul lui Ezekiel din același serial, scrie: „Prima oară când l-am întâlnit pe Scott Wilson, m-a îmbrățișat strâns și mi-a spus că toată chestia asta în care intrasem... era o familie. A spus că aveam responsabilitatea să o îngrijesc. Am încercat din răsputeri să fac asta, domnule, și voi continua. Promit. Ne vom revedea pe lumea cealaltă, prietene”.

Primul episod al sezonului 9, care a avut premiera ieri, îi este dedicat lui Wilson. Mai mult decât atât, creatorii serialului spun că personajul Hershel va reveni la un moment dat în sezonul 9, fără să ne ofere mai multe detalii. Având în vedere că bătrânul fermier e mort încă din sezonul 4, ne așteptăm cel mult la un flashback.

Deși Scott Wilson a interpretat mai mereu personaje secundare, e posibil să ți-l mai amintești dintr-un episod al „Dosarelor X” în care a jucat rolul unui preot care ajută un criminal în serie să evadeze din închisoare. A apărut și într-un episod din antologia cult-classic „The Twilight Zone”, varianta reboot-uită din 1985, dar și în capitolul III al seriei „The Exorcist”.

R.I.P., Scott Wilson...

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile