Actorul Simon Merrells a fost templier în cel mai nou serial istoric de pe HBO, Knightfall, și ne-a povestit despre asta

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

Decembrie a devenit o lună și mai interesantă, iar asta pentru că un nou serial istoric produs de History (cc Vikings) va avea premiera pe HBO.

Notează așa - 7 decembrie HBO GO și 8 decembrie HBO, de văzut Knightfall, seria de 10 episoade care prezintă destinul misterios și zbuciumat al cavalerilor templieri.

Am avut norocul să văd primele două episoade și pot spune că m-a prins. Este realizat impecabil (costume, decoruri), are o intrigă bună și urmărește un destin real al ordinului misterios din Evul Mediu. Ce să vrei mai mult?

Ok, replicile parcă sunt ușor teatrale, însă asta nu-i ascunde din farmec. E mișto de urmărit într-o seară chill sau într-un week-end leneș. Abia aștept să-l vezi și tu și să-mi spui cum ți s-a părut.

Knightfall

Despre ce e vorba

Cel mai mult mi-a plăcut subiectul abordat, și anume templierii, și unghiul de abordare ales - o privire atentă asupra decăderii lor.

Seria acoperă perioada din 1291, atunci când cavalerii templieri au părăsit Acra, ultima fortăreaţă a templierilor de pe Tărâmul Sfânt, până în ziua fatidică de vineri 13, 1307, atunci când Regele Philip al IV-lea al Franței a desființat ordinul. Apropo de asta, se zice că legenda lui vineri 13 de aici vine.

Show-ul este opera creatorilor Don Handfield și Richard Rayner și își propune să analizeze profund universul acestei frății celebre.

Acțiunea începe imediat după căderea orașului Acra, locul unde este pierdut Sfântul Graal. Templierii, cei care aveau misiunea de a proteja cele mai preţioase relicve ale Creştinătăţii, primesc peste ani un indiciu, iar asta-i va trimite într-o misiune pe viață și pe moarte.

Maestrul lor, cel care-i ghida, este ucis, nu înainte de a-l numi pe cavalerul Landry (Tom Cullen) în locul lui.

Landry

Și nu e singur - alături de el mai joacă Pádraic Delaney, în rolul lui Gawain, cel mai iscusit spadasin al Ordinului Templierilor, care a fost apoi rănit la Acra, și Simon Merrells, care îl interpretează pe Tancrede, un cavaler curajos şi ferm care îşi venerează jurămintele de templier.

Nu te speria, serialul conține și personaje feminine interesante și puternice, cum ar fi Olivia Ross - regina Franței sau fiica acesteia, Isabbela, jucată de Sabrina Bartlett.

E un mix bun, sincer. Și te ține, vrei să vezi ce mai urmează, iar asta e întotdeauna o bilă albă, nu?

Tancrede

Simon Merrells în România despre Knightfall și alte alea

Simon Merrells, cel care-l interpretează pe cavalerul Tancrede în serial, a fost invitat de HBO la o serie de Q&A atât din cadrul vizionării, cât și din partea jurnaliștilor. Am vorbit cu el vreo 20 de minute și mi-a plăcut naturalețea lui, relaxarea și vibe-ul bun pe care mi l-a dat.

Poate-l știi din Spartacus, unde l-a jucat pe Crassus, sau din serialul Family Affairs, sau poate nici măcar n-ai auzit de el, dar cert e că-l vei vedea în Knightfall și că e un tip foarte simpatic în realitate.

Deși am fost ultima dintre jurnaliști care a intrat să-i pună întrebările, omul n-a părut deloc plictisit sau obosit, ci mi s-a părut plin de energie, foarte zâmbăreț și cu adevărat pasionat de acest serial.

Britanici născuți la Londra, micul Simon și fratele lui mai mic cu 3 ani, Jason, au fost încurajați către școli de actorie, încă de la o vârstă fragedă, deși nu provin dintr-un background artistic.

Simon mi-a povestit cum de mici inventau tot felul de scenete și cum întotdeauna a simțit în sufletul lui o pasiune pentru asta, chiar și când nu înțelegea exact ce e.

A văzut mereu filme bune, chiar dacă la TV erau doar 4 canale, alea dădeau filme mișto, iar când bunicii l-au dus la lecții de actorie, lucrurile s-au legat complet și a știut că ăsta-i va fi drumul. Fratele său, Jason, a urmat același traseu.

La 17 ani, Simon a renunțat la actorie și a plecat în Mexic, alături de iubita sa de atunci, așa cum se cuvine oricărui adolescent rebel - s-a distrat, a lucrat ca și model (deși nu prea a vrut), a făcut bani, iar când povestea s-a încheiat, Simon s-a dus la Brighton, unde a jucat într-o piesă de teatru alături de fratele său.

Ce-i drept, cariera lui Simon a început pe scenă, loc pe care-l iubește și unde a făcut o serie de roluri exemplare.

Cel pe care-l are la suflet și despre care simte că a fost o onoare să-l joace, este Oedip, într-o producție semnată Steven Berkoff, și pentru care a primit foarte multe laude. I s-a părut fantastic de interpretat un astfel de rol.

În urmă cu 6 ani a jucat ultima oară într-o piesă, dar s-ar mai întoarce pe scenă, asta e clar. Însă, chiar dacă în trecut spunea despre el că este un om al teatrului, atunci când a ajuns în lumea televiziunii, i-a plăcut faptul că mereu era ceva nou, a ajuns să o iubească, și acum poate spune că este un om al filmărilor.

Simon Merrells

Am ajuns și la Knightfall, așa cum era de așteptat, și am vrut să știu ce-i place cel mai mult la acest serial. Nu cred că a ezitat vreodată, nici cât a vorbit, nici cât a povestit despre serie, și mi-a zis că i-a plăcut autenticitatea acestuia.

Faptul că nu următește doar povestea templierilor, ci creează o lume intimă și ne întroduce în legătura lor puternică și ceea ce-i face atât de speciali.

Filmările au fost în mare parte la Praga, dar și în Dubrovnik, Croația, iar decorurile și totul din jur au fost reale sau special făcute pentru show. Au început undeva la final de mai 2016 și s-au încheiat cu 4 zile înainte de Crăciun.

Înainte să intre pe platourile de filmări, Simon și ceilalți actori au fost într-un bootcamp de 2 săptămâni jumate, despre care Merrells spune că i-a antrenat atât fizic, cât și psihic.

Un astfel de bootcamp întărește relația dintre actori, înainte să joace împreună, după cum spune Simon.

El mai povestește despre cum este extrem de obositor, dar și cum ajungi fit într-un timp foarte scurt (aici începe să facă niște scheme de luptă cu mâinile, explicându-mi cum trebuie să pară că lovești pe cineva, fără ca efectiv să faci asta).

Simon și-a reamintit ușor parte din mișcări, deoarece a trecut printr-o experiență asemănătoare și mai intensivă pentru rolul din Spartacus.

Simon îl joacă pe cavalerul Tancrede, un tip extrem de curajos și loial, unul din cei 3 templieri principali.

În mod drept, el ar fi trebuit să fie liderul templierilor după moartea maestrului, și nu Landry, dar va ajunge să vadă de ce lucrurile au stat așa.

Simon îmi explică cum Tancrede este extrem de loial și că ar face orice (cu accent pe orice) să protejeze frăția și valorile ei.

N-a fost un serial ușor de filmat - actorii au purtat armuri reale (cântăreau vreo 25 de kg), atât la temperaturi caniculare de 38 de grade, cât și iarna la - zero grade. Au învațat tehnici de luptă și de spadă și s-au documentat foarte mult despre istoria ordinului, astfel încât să redea cât mai veridic lucrurile.

I-ar plăcea ca publicul să primească serialul cu "standing ovation" (râde).

Sincer, i-ar plăcea ca oamenii să iubească acest serial și să le aducă o bucată de istorie prin intermediul acestuia și să vadă că este o poveste completă, cu accent pe frăție, loialitate și prietenie. Nu lipsesc iubirea, trădarea și toate celelalte elemente care compun o dramă bună.

Simon spune că Knightfall arată lucrurile în care cred cu adevărat templierii, cum sunt ei construți de fapt și lucrurile pentru care ar fi dispuși să moară.

Azi pe HBO GO, mâine pe HBO - uită-te și vezi cu ochii tăi dacă-ți place sau nu!

Knightfall

În încheiere, l-am întrebat pe Simon ce caută în România (știam că era deja aici înainte de treaba cu HBO), dar am râs apoi pentru că lângă el era iubita lui româncă, Alexandra, așa că am înțeles rapid motivul.

Simon spune că îl fascinează istoria noastră, i se pare că suntem un popor cald și iubește țara noastră, chiar dacă nu s-ar muta neaparat aici.

Bine, nu s-ar muta nici în LA, și iubește LA-ul, și nici acasă la el la Londra, pe care de asemenea o iubește. I-am propus Barcelona, n-a zis nu, cine știe, poate-mi urmează sfatul și duce viața aia bună la spanioli pe care n-o duc eu acum.

Finalul a fost despre iubire și cum cei de la Beatles au avut dreptate, zice Simon. Bine, continuă, love is not all you need, but is the most important.

Topic-uri

knightfall templieri serial simon merrells HBO history
Arată comentariile

Noizz urban

Vezi și

Extinde