Adio, Superman! Henry Cavill se retrage din rolul Omului de Oțel, după ce și Ben Affleck a renunțat la capa lui Batman

Share
Tweet
Henry Cavill în rolul lui Superman, în „Batman v Superman: Dawn of Justice” Foto: Warner Bros. Pictures

Universul DC e în cădere liberă. Din trioul emblematic Superman-Batman-Wonder Woman, doar prințesa amazoană a mai rămas de partea studioului. Henry Cavill își agață-n cui mantia roșie, călcând pe urmele lui Batfleck, care parcă a intrat în pământ de câteva luni încoace.

Omul de Oțel trebuia să revină cu un cameo în „Shazam!”, comedie-acțiune care se anunță a fi cel mai bun film din portofoliul DC, programat să apară în aprilie 2019. Superman e idolul tânărului protagonist și, făcând parte din același univers cinematografic, o scurtă întâlnire dintre cei doi părea inevitabilă. Dar uite că nu vom avea ocazia să urmărim nicio interacțiune de genul ăsta.

The Hollywood Reporter anunță că discuțiile dintre Henry Cavill și WB pentru o scurtă apariție în „Shazam!” s-au dus naibii din cauza programului încărcat al actorului, care-i implicat în tot mai multe proiecte.

E foarte posibil ca „The Witcher”, noul serial marca Netflix cu Henry Cavill în rolul principal, să fie principalul motiv pentru care Superman nu mai are timp să salveze lumea. Totuși, unele surse THR spun că decizia de a renunța la serviciile lui Cavill fusese luată încă dinaintea numirii sale în fruntea noului TV show și că pornește de la faptul că publicul pur și simplu nu s-a atașat de versiunea asta relativ dark a Omului de Oțel. Aici e 100% vina lui Zack Snyder, părintele Universului Cinematografic DC.

O sursă din Warner Bros. spune că înlocuirea lui Cavill era inevitabilă, mai devreme sau mai târziu: „Superman e ca James Bond – după o anumită perioadă trebuie să cauți noi actori”. Adevărat, dacă ținem cont de faptul că protectorul Pământului a fost interpretat de 11 actori diferiți din 1948 până acum.

Henry Cavill în rolul lui Superman Foto: Warner Bros. Pictures, via movieweb.com

Studioul a dat-o pe ocolite într-un comunicat oficial, confirmând doar că nu trebuie să ne așteptăm la o revenire a lui Superman pe marele ecran prea curând: „Avem o relație grozavă și mult respect pentru Henry Cavill, ceea ce rămâne neschimbat. Momentan nu am luat luat nicio decizie cu privire la vreun viitor film Superman”. Cu alte cuvinte, n-au niciun plan. Ca de obicei.

În schimb, cică Warner Bros. își îndreaptă atenția către un film cu Supergirl, verișoara lui Superman. La vârsta de 13 ani, Kara Zor-El a fost trimisă într-o capsulă pe urmele bebelușului Kal-El, ca să scape de explozia iminentă a planetei Krypton și să poată veghea asupra verișorului ei mai mic pe Pământ. Kal-El e Superman, apropo. Supergirl apare actualmente în propriul ei serial, interpretată de Melissa Benoist, dar tranziția la marele ecran va presupune angajarea unei noi actrițe.

Melissa Benoist în rolul lui Supergirl Foto: Warner Bros. Television Distribution

Totuși, Supergirl nu îl poate înlocui 100% pe Superman. El e liderul spiritual al Justice League, echipă a cărei fundație abia a fost turnată în filmul de anul trecut. Seria trebuia să continue cu sequel-uri pe bandă rulantă, în stilul „Avengers”, dar fără Superman și Batman nu prea se mai poate vorbi de așa ceva.

Îți reamintesc că Ben Affleck are șanse minime să revină în rolul Cavalerului Întunecat, mai ales că se luptă încontinuu cu alcoolismul și și-a petrecut ultima parte a verii într-o clinică de reabilitare. Se zvonește că Kit Harrington (Jon Snow din GoT) și Jake Gyllenhaal sunt luați în calcul pentru a-l înlocui într-un viitor film despretinerețile lui Bruce Wayne.

Da, deci pare că totul se duce de râpă, în condițiile în care Universul DC și-așa a evoluat chinuit, din eșec în eșec, de la lansarea lui în 2013. Poate că un reboot major ar fi cea mai înțeleaptă decizie pe care o pot lua Warner Bros. în momentul de față. Au început cu stângul și au continuat împleticit. N-ar strica să stea un pic pe loc, să gândească în avans și să pornească cu dreptul pe un cu totul alt drum.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile