Apple va ecraniza biblia SF-urilor: Fundația lui Isaac Asimov

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
20
Tweet
sursă foto: digitaltrends.com

Fundația, trilogia despre care se spune că ar fi inspirat Star Wars și The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, va fi transformată de Apple într-un serial ce va avea 10 episoade, pentru început. Vestea este una cât se poate de bună pentru fanii SF-urilor, pentru că opera lui Asimov este un fel de biblie a genului.

Acțiunea se petrece pe parcursul a 1000 de ani și se concentrează pe previziunile unui matematician care susține că este iminentă căderea Imperiului Galactic. Din această cauză el recrutează un grup de artizani și ingineri cunoscuți ca Fundația pentru a salva omenirea.

Printre producătorii serialului se numără și Robyn Asimov, fiica lui Isaac Asimov.

La Hollywood a existat întotdeauna un mare interes pentru ecranizarea acestei trilogii, New Line Cinema, Fox și Sony au avut fiecare tentative, iar HBO începuse să lucreze la un serial împreună cu Jonathan Nolan, dar se pare că Apple va fi compania care a câștigat această cursă.

Având în vedere că pentru acest proiect s-a bătut palma în aprilie, e foarte posibil ca în curând, până la sfârșitul anului, să avem și un prim teaser, sau cel puțin câteva informații în plus despre actori, regizori și data de lansare.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile