Care este cel mai iubit film Marvel de către români

Share
22
Tweet

În prima jumătate a anului 2018, totul s-a mișcat în jurul universului Marvel în cinematografe: în sfârșit ne-am putut întâlni cu regele Wakandei, Pantera Neagră, Răzbunătorii s-au întors cu a continuare șocantă și a apărut cea de-a doua parte a filmului Deadpool.

Și echipa Neticle este pasionat de supereroi, astfel ne-am gândit să analizăm ce opinie au avut utilizatorii de internet din România despre aceste filme.

Sistemul Neticle de analiză automată a online media monitorizează în timp real web-ul românesc și identifică fiecare conținut în care expresia definită de noi a fost menționată.

În afară de aceasta, sistemul recunoaște dacă această menționare este de tonalitate pozitivă sau negativă în contextul respectiv. Prin căutări la titlul filmelor am analizat ce anume au gândit despre acestea utilizatorii de net din România în primele șase luni ale anului 2018.

Cu toate că în universul Marvel bătăliile nu se termină niciodată, în lupta comentariilor online Pantera Neagră odată pentru totdeauna și-a învins adversarii.

În perioada analizată, filmul a fost menționat de 3806 de ori pe webul românesc, iar Răzbunătorii și Deadpool au fost menționați doar de 1974, respectiv de 1854 de ori.

În funcție de aprecierea acestora, ordinea în care s-au clasat este asemănătoare: Pantera Neagră a fost cel mai îndrăgit film de către utilizatori, fiind urmat de Războiul Infinitului și urmat de Deadpool – deși în timpul premierelor, clasamentul celor două filme din urmă a fost exact invers în baza aprecierilor.

Analiză media Neticle

Deoarece sistemul Neticle recunoaște pe ce tipuri de platforme au apărut menționările respective, am încercat să descoperim dacă menționările din presa online - adică știrile și recenziile – sau menționările și/sau comentariile de pe social media au influențat mai mult aprecierea filmelor.

Pe Harta cuvintelor cheie, unde una dintre axe semnifică numărul menționărilor, iar cealaltă ponderea polarității, se pare că utilizatorii de social media au fost mai critici decât presa online, deci și marea majoritate a menționărilor au apărut pe aceste platforme. În ceea ce privește rezultatul final, opinia utilizatorilor a fost cel mai determinant factor.

Analiză media Neticle

Și care este cheia succesului filmului Pantera Neagră? Pentru a răspunde la această întrebare am ales să chemăm în sprijinul nostru Graful de menționări pentru a determina care anume au fost temele principale care au apărut în context pozitiv în legătură cu filmul respectiv și ce fel de legătură se află între acestea.

Se poate observa că filmul a devenit un succes în cadrul utilizatorilor nu doar datorită poveștii aventuroase și vizualizării moderne, dar s-a dezvăluit de asemenea că succesul se și autogenerează. Multe dintre expresiile folosite dau de înțeles că spectatorii se bucurau de aprecierea uriașă la nivel mondial al filmului.

Analiză media Neticle

Dar haideți să vedem despre ce au vorbit spectatorii în legătură cu Deadpool și Răzbunătorii! În cazul filmului Deadpool am analizat Temele cheie, care arată sub forma unei liste, care dintre expresiile folosite în legătură cu filmul au fost pozitive, neutre sau negative – în acest caz ne-am axat în special pe aprecierile negative pentru a înțelege care au fost comentariile critice care condus la aprecierea negativă filmului.

Opiniile cele mai negative au venit din partea celor cărora pur și simplu nu le-a plăcut filmul, iar având în vedere folosirea expresiilor gender și sex, dau de înțeles că există o serie de opinii dezaprobante, potrivit cărora scriitorii filmului au făcut a greșeală sexistă, ucigând-o pe Vanessa, să îl motiveze pe eroul principal să devină și mai determinat să învingă.

Astfel cum mulți dintre utilizatori au subliniat, fenomenul când pentru succesul protagoniștilor de sex masculin personajele feminine capătă un sfârșit tragic, se numește “women fridging”.

Analiză media Neticle

În cazul Războiul Infinitului am ales Harta subiectelor, care arată modul în care temele principale sunt apreciate.

Este evident că Răzbunătorii a primit foarte multe menționări negative datorită sfârșitului trist și tragic: deși numele Thanos nu apare printre cele mai frecvente menționări (se pare că toți au evitat spoilerii), citind comentariile, se poate vedea faptul că negativitatea subiectelor Marvel, cinema și program arată că în opinia spectatorilor realizatorii filmului au ales un mod greșit pentru sfârșitul filmului.

Analiză media Neticle

PS: Dorești să obții o analiză similară despre produsul tău, marca ta sau a oricărui alt subiect? Scrie aici și încearcă gratuit sistemul de analiză online media!

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

Marvel analiza media neticle
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde