Care sunt serialele Netflix despre femei puternice pe care românii le apreciază

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
15
Tweet
Gilmore Girls

În lumea cinematografiei internaționale este nevoie de mai multă diversitate, pe toate planurile. Spre exemplu, femeile au nevoie de mai multă expunere, iar vocea lor trebuie auzită, deoarece au foarte multe lucruri mișto de spus.

Netflix crede în puterea femeilor și mai crede că împreună putem face lucruri fantastice. Seriale precum Orange is the New Black sau GLOW ne-au învățat că audiențele iubesc grupurile de fete, deși nu sunt foarte multe seriale cu aceste teme.

OITNB

Compania își dorește să schimbe asta, deoarece știe că este nevoie de un grup puternic de femei în spatele camerei pentru a aduce grupuri puternice de femei pe ecran.

Un pas în această direcție este chiar divertismentul și puterea lui de a pune subiecte pe agendă.

Divertismentul este unul dintre cele mai importante instrumente prin care se pot influența normele sociale și stereotipurile și poate schimba felul în care femeile sunt reprezentate pe ecran.

Netflix se promovează ca fiind acest loc unde creatorii de conținut au libertatea de a crea povești și personaje care reflectă noua lume în care femeile se susțin reciproc.

Aceste echipe sunt atrase în mod natural de povești care tratează în profunzime relațiile feminine din ziua de azi.

GLOW

Românii apreciează femeile de pe micile ecrane, iar în topul personajelor favorite le avem pe Claire Underwood (House of Cards), Fetele Gilmore și Eleven (Stranger Things).

În ceea ce privește serialele despre femei puternice, românii preferă următoarele serii, fără a fi într-o ordine anume:

We Rule
  • House of Cards - Claire Underwood
  • Gilmore Girls
  • Orange is the New Black
  • Stranger Things - Eleven
  • Jessica Jones

Netflix crede cu tărie în importanța femeilor în spatele camerei, iar serialele de succes sunt exemple vii ale acestui lucru.

De exemplu, echipa care a crescut odată cu Orange is The New Black condusă de Jenji Kohan a creat și GLOW. Un alt exemplu este Jessica Jones, care a avut câte o femeie regizor pentru fiecare episod.

Jessica Jones

Și pentru că și noi susținem femeile și vrem să promovăm lucrurile mișto pe care le fac în industrie, te invit să le cunoști pe femeile care conduc serialele și filmele Netflix:

UKS

Tina Fey (Unbreakable Kimmy Schmidt)

Creatoare serialului Unbreakable Kimmy Schmidt a fost nominalizată de 15 ori pentru munca ei la acest serial, incluzând premiul pentru Outstanding Comedy Series și Comedy Episode of the Year.

Shonda Rhimes

Un nume nou în lista de super staruri Netflix, Shonda a adus multe femei puternice pe ecran. Serialele ei sunt cunoscute pentru eroine sale, de la doctori la lideri politici.

Jenji Kohan (Orange is the New Black/GLOW)

Jenji este femeia din spatele unora dintre serialele tale preferate: Orange is the New Black și GLOW. În 2014, a fost numită drept una dintre cele mai influente persoane din lume în top 100 Most Influential People in the World de la Time Magazine.

Lena Waithe (Master of None)

Lena a intrat în istorie ca prima femeie de culoare care a câștigat un Emmy ca scenarist al unui serial de comedie, pentru episodul Thanksgiving’ al serialului.

Rachel Morrison (Mudbound)

Rachel Morrison a adus sentimentul acela magic de soare arzător în Mudbound și este prima femeie Director de imagine care a fost nominalizată pentru un Academy Award.

Mary Harron (Alias Grace)

Mary Harron a regizat fiecare episod din Alias Grace - prima oară când a regizat un serial de la început, până la sfârșit. Seria a primit deja nominalizări pentru cinci premii în 2018.

Olivia Newman

First Match este debutul de lungmetraj a Oliviei Newman, care va avea premiera pe Netflix pe 30 martie. Newman este alumn al Sundance Directors și Screenwriters Labs, și câștigătoare a premiului IFP/Durga Foundation Filmmaker Award.

Dee Rees

Rees este regizorul din spatele filmului american de epocă Mudbound și a intrat în istorie la premiile Oscar, în calitate de prima femeie de culoare nominalizată pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Black Mirror

Personajele feminine de pe Netflix au puterea de a schimba perspective și de a combate stereotipuri.

House Of Cards
Cable Girls
Dear White People
Godless
Grace and Frankie
Lady Gaga- Five Foot Two
Santa Clarita Diet

Care sunt preferatele tale?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile