Ce premiere și proiecții-surpriză vedem la Divan Film Festival

Share
Tweet
Divan Film Festival Foto: Screenshot YouTube/Divan Film Festival | Making of by Ovidiu Grămesc

Ajuns la cea de-a 9-a ediție, Divan Film Festival ne așteaptă între 24 august – 1 septembrie cu o tonă de surprize. Una dintre ele e proiecția în exclusivitate a unui fragment din „Moromeții 2”, noul film al lui Stere Gulea, care ajunge în cinematografe abia în noiembrie.

Dedicat cinematografiei și bucătăriei balcanice, Divan Film Festival (DFF) te invită să-ți petreci nouă zile memorabile în Craiova și în Port Cultural Cetate, să te delectezi cu filme, piese de teatru, concerte și demonstrații culinare susţinute de Mircea Dinescu şi invitaţii lui.

Concret, ce vedem acolo? „Dragoste 1: Câine” va fi proiectat în premieră națională în Port Cultural Cetate. Regizat de Florin Șerban, prima parte a Trilogiei Dragostei spune povestea unui pădurar singuratic (Valeriu Andriuță) a cărui întreagă existență e dată peste cap de o femeie pe care o găsește în pădure (Cosmina Stratan).

Așa cum am tease-uit mai sus, în Grădina de Vară din parcul Romanescu (Craiova) se va proiecta un fragment consistent din noul film al lui Stere Gulea, „Moromeții 2”, în prezența unei părți a echipei. Horaţiu Mălăele îl joacă pe Ilie Moromete, de data asta. Tot atunci vom putea (re)vedea originalul „Moromeții”, un clasic românesc din 1987 regizat de același Gulea.

Și copiii au ce face la Divan, ca să nu moară de plictiseală: vor putea urmări „Străjerii”, primul film românesc după Revoluție făcut cu și pentru copii. Regizat de Liviu Mărghidan, povestea asta le amintește copiilor că joaca înseamnă mai mult decât smartphone-uri și iPad-uri, că natura e cel mai bun loc unde să te distrezi cu prietenii. Aflați în vacanță, în tabăra „Străjerii”, protagoniștii învață să se orienteze cu busola, escaladează munți, spun povești de groază în jurul focului și se îndrăgostesc.

Dacă-ți plac scurtmetrajele, festivalul ăsta îți propune toate genurile cinematografice posibile: drame sociale puternice care vorbesc despre familie („Liniște”, al lui Alex Iureș), comedii romantice („Misterul unui caz simplu”, al Verei Surățel), animații dark („Cel mai bun client”, al lui Serghei Chiviriga), bizarerii suprarealiste („Atacul peștilor burete”, al lui Vlad Dâmboviceanu) și multe altele.

DFF se desfășoară în perioada 18-20 august la Craiova și 21 – 26 august la Port Cetate. Mai multe detalii găsești pe site-ul oficial al festivalului, divanfilmfestival.ro.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile