Cel mai îndrăgit desen al anilor ’90 devine film, iar trailerul e pură nostalgie

Share
65
Tweet
Simba (Donald Glover) în noul „The Lion King”
Simba (Donald Glover) în noul „The Lion King” Foto: Screenshot, Youtube

Iar o să ne rămână toată coloana sonoră blocată-n cap...

Disney continuă pe drumul neoriginal și poate inutil al „reimaginării” propriilor filme animate clasice. După ce în ultimii ani ne-am trezit la cinema cu remake-uri cinematografice ale „Alice in Wonderland”, „Maleficent”, „The Jungle Book” sau „Beauty and the Beast”, ne pregătim acum pentru o nouă versiune a îndrăgitului „Lion King” (1994).

Cu 8.5 pe IMDb, 83/99 pe metacritic și 93% pe Rotten Tomatoes, „Regele Leu” e una dintre cele mai apreciate animații din toate timpurile. Stilul vizual superb, coloana sonoră exotică, voice acting-ul impecabil, noblețea mesajului, structura narativă perfectă și diversitatea tematică au propulsat desenul ăsta în Hall of Fame-ul cinematografiei mondiale și i-au asigurat un loc special în inimile spectatorilor. E un film animat aproape perfect, căruia nu-i trebuie aduse modificări și care – în niciun caz – nu necesită un „remake”. Totuși, fix asta primim.

Foto: Disney

Disney tocmai a lansat un teaser oficial pentru „The Lion King” (2019), varianta pseudo-live-action. Pseudo pentru că, oricât de realist ar părea, e făcut 3D pe calculator. Chiar dacă nu aveam nevoie de varianta asta modernă, sunt multe elemente care ne entuziasmează referitor la ea.

Primul dintre ele e revenirea lui James Earl Jones (Darth Vader) în distribuție, care i-a redat vocea Regelui Mufasa în originalul din ’94. Îl auzim narând pe fundalul trailerului, cu aceeași forță-n glas la vârsta de 87 de ani ca întotdeauna. F*cking goosebumps!

Simba, viitorul Rege Foto: Screenshot, Youtube

Pe lângă Jones, avem multe alte surprize în distribuție: vocea micului Simba îi aparține lui Donald Glover; Seth Rogen a fost ales perfect în rolul mistrețului Pumbaa; maleficul Scar e nimeni altul decât Chiwetel Ejiofor; Beyoncé îi oferă vocea leoaicei Nala; John Oliver e omul din spatele păsării-rinocer Zazu ș.a.m.d.

Regizorul e un alt mare plus: Jon Favreau, omul de la cârma primelor două „Iron Man”, a lui „Elf” și a remake-ului 3D „The Jungle Book”. A dovedit de-a lungul timpului că știe ce face, deci avem încredere în deciziile lui creative.

Foto: Screenshot, Youtube

Coloana sonoră va fi asigurată de genialul Hans Zimmer, iar unele piese vor fi compuse și interpretate de Elton John.

Cât despre teaser-ul propriu-zis, nu sunt multe de spus. E o compilație de scene din prima parte a poveștii, la scurt timp după nașterea lui Simba. Maimuța Rafiki îl marchează pe frunte cu emblematica dungă roșie, simbol al regalității, și-l înalță din vârful stâncii pentru ca toate animalele ținutului să-și vadă noul prinț și să plece capul în fața lui. Știi scena, e chiar o memă celebră. În fine, hai să vedem clipul:

Noul „The Lion King” ajunge în cinematografele din România anul viitor, pe 19 iulie 2019. Până atunci, HAKUNA MATATA!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile