Cel mai scump film din China e o copie proastă după Avatar și nu a fost lansat niciodată

Share
18
Tweet
trailer empires-of-the-deep Foto: slate.fr

Contrar numelui, Empires Of The Deep nu e cea mai nouă producție Brazzers, ci o producție cinematografică, inspirată după efectele speciale uimitoare ale filmului Avatar. Deși filmul e complet, nu a văzut niciodată lumina zilei.

În 2009, Jon Jiang, un mogul al pieței imobiliare și unul din cei mai bogați oameni din China, nu avea nicio idee despre cum se face un film, însă datorită succeselor pe care le-a avut de-a lungul timpului în alte domenii, era convins că putea face un film care să îi aducă vreo 7-800 de milioane de dolari.

Cu toții cunoaștem oameni din ăștia ale căror idei par (și sunt, de cele mai multe ori) stupide, însă diferența dintre tovarășul tău care vrea să-și deschidă un business sortit eșecului și chinezul ăsta, este că Jiang a avut vreo 130 milioane de dolari ca să își permită testul ăsta.

Așa că a scris un scenariu care combină mitologia greacă și ceva din Star Wars, a pus acțiunea sub apă și a angajat oameni de peste tot din lume.

Jon Jiang Foto: http://pigchina.com/wp-content/uploads/2014/10/Photo-3.jpg

Pentru rolurile masculine, a angajat actori americani tineri, pentru cele feminine – modele internaționale, iar pentru figurație, a mers pe ce era mai ieftin – a bunch of russian people.

Cast Foto: www.imdb.com

Pentru a supraveghea proiectul, a angajat un echipaj chinez experimentat, pentru care limba engleză nu era decât un mit.

Producția a fost un dezastru, trecând prin cinci regizori, mai ales datorită insistenței lui Jiang de a suprasolicita profesioniștii competenți pe care îi angajase.

Very Good English Skills Foto: https://www.youtube.com/watch?v=Dv9Dq4RKQ00

Deși filmul este complet, nu a văzut niciodată lumina zilei. Tot ce avem e trailerul ăsta. Să ne amintim că bugetul a fost de $130 de milioane. Eu zic că după o noapte de băut excesiv, ar putea fi fun to watch

Trailerul a inspirat valuri de satiră și toată vâlva făcută în jurul filmului s-a evaporat peste noapte. Unde s-au dus toți acești bani, când Jiang a salvat clar tone de bani prin distribuția unor actori în mare parte necunoscuți și al unui grafician slab?

Ceva ce seamănă cu screensaverul de la Windows 95 Foto: pgchina.com

Judecând după pozele astea, sunt foarte confuză și nu prea înțeleg despre ce e vorba în filmul ăsta...

Empires of the deep 2 Foto: http://pigchina.com
Empires Of The Deep Foto: http://pigchina.com
Empires of the deep 1 Foto: http://pigchina.com

La un moment dat, gestionarea defectuoasă a lui Jiang a făcut ca filmările să rămână cu 3 luni în urmă față de programul stabilit. Data lansării filmului a fost amânată din 2011 până în 2012, până în 2013, până la nicio dată de release, când reacția negativă unanimă a trailerului a indicat că o lansare internațională ar fi catastrofală din punct de vedere financiar.

Eu aș semna o petiție pentru lansarea filmului, care cred că poate fi mai prost decât The Room, and what's better than a reaaally good bad movie?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile