Clișeele astea îți arată că toate comediile romantice sunt la fel

Share
Tweet
Poster oficial pentru „How to lose a guy in 10 days” Foto: Paramount Pictures

Sigur că diferă actorii și dialogul, dar toate bifează cam aceleași elemente-cheie în poveste și toate se termină la fel.

Lumea nu se uită la comedii romantice ca să afle ce se va întâmpla, dacă cei doi vor rămâne sau nu împreună la final, pentru că răspunsul e evident dinainte să-i dai „Play” filmului. Lumea se uită la rom-coms ca să-și amintească de propriile experiențe amoroase, să se relaxeze și să rămână cu o stare plăcută după încheierea genericului. E ca și cum ai urmări același film în repetate rânduri, pentru că toate reciclează aceleași clișee majore:

1) Acțiunea are loc în New York City

Manhattan (1979) Foto: Screenshot, Youtube

N-am fost niciodată în New York, dar am impresia că-l știu pe de rost la cât de des apare prin filme. Mai ales în comediile romantice, care nu pot exista fără o plimbare prin Central Park sau fără ca îndrăgostiții să ia un cur de loc pe bancă, pe malul East River, în dreptul Podului Brooklyn.

2) Plus cu minus se atrag

Tom Hanks și Meg Ryan în „You've Got Mail” Foto: thebillfold.com

El și ea trebuie neapărat să provină din medii total diferite, să aibă situații financiare diferite, mentalități diferite și – mai presus de toate – să nu se suporte deloc. Se ciondănesc constant, se insultă reciproc cu pasiune, iar cea mai aprinsă ceartă îi face să sară unul în brațele celuilalt și, ulterior, în pat. Până la urmă, își dau seama că dragostea învinge orice și că personalitățile lor se completează.

3) Cearta pornește dintr-o neînțelegere

Foto: WeKnowMemes

Și în cazurile în care protagoniștii se plac de la bun început, tot ajung să se despartă după o perioadă de euforie. Lucrurile nu pot merge ca pe roate, pentru că filmul n-ar mai avea intrigă. Cei doi îndrăgostiți se ceartă inevitabil pe la jumătatea filmului, de regulă dintr-o neînțelegere stupidă care ar putea fi ușor lămurită în câteva secunde. El o zice pe-aia cu „It’s not what it looks like!”, ea trântește ușa după ea și nu-i mai răspunde la niciun mesaj/apel. Până când se împacă.

4) Dragostea a fost întotdeauna sub nasul tău

Poster oficial pentru „Love, Rosie” Foto: Lionsgate

Aici intrăm în teritoriul "Friendzone". Ea îşi caută cu disperare sufletul-pereche şi începe să creadă că nu-l va găsi vreodată, că va muri singură. I se plânge de asta BFF-ului de sex opus şi în 100% din cazuri îl întreabă„De ce nu-mi pot găsi un tip ca tine?”. Lui îi vine să-şi tragă o palmă peste față, dar se abține. După vreo oră jumate' din film, tipa are revelația că tot timpul ăsta a fost îndrăgostită de BFF-ul ei.

5) Cucerirea tipei pe ultima sută de metri

Liar, Liar Foto: Screenshot, Youtube

Cu vreo 10 minute înainte de final, protagonista e supărată pe bărbatul visurilor ei și e pe punctul de a pleca undeva departe. Fie că-i vorba despre aeroport sau gară, el fuge după ea și o prinde chiar înainte de îmbarcare. Cade în genunchi, îi cere scuze pentru orice greșeală a comis, ea se emoționează și-l iartă pe loc. Cei doi se sărută și fix atunci începe ploaia, dar niciunul nu pare deranjat de asta.

Ori asta, ori tipul o oprește fix în timpul cununiei ei, când preotul întreabă dacă cineva se opune acestei căsătorii.

Pe tine ce clișee te scot din minți la filmele romantice?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile