Coborâm la prima, primul film românesc inspirațional, care are loc într-un metrou oprit între stații

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
92
Tweet
Coborâm la prima

În această toamnă va avea loc premiera primului film inspirațional din România: Coborâm la prima, un film despre un metrou care se oprește între stații, în dimineața de după incendiul din clubul Colectiv.

Descrierea filmului sună cam așa: Suntem străini până când ceva ne aduce împreună. Dacă ne deschidem, observăm că avem ce împartăși cu cei din jurul nostru. La finalul călătoriei, la următoarea stație, fiecare iese modificat, în felul său. Suntem unii lângă alții în lume, așa cum suntem și într-un vagon de metrou. Preconcepțiile cad atunci când ne dăm voie să vedem dincolo de aparențe. Personajele din metrou au povești de viață diverse, completând parcă destinele celorlalți. Un preot ascuns, un pușcăriaș proaspăt eliberat, o asistentă medicală, o tânără însarcinată, trei studenți, un cuplu de bătrâni, o pereche de părinți îndurerați de dispariția fiului lor, trei tipi gălagioși, un dansator gay și vreo două moldovence. Ce iese când descoperim poveștile celor pe lângă care trecem zi de zi?

Despre acest film, regizorul Tedy Necula, spune următoarele:

„Este o poveste inspirațională pe care o trăim în fiecare zi. Suntem în metrou așa cum suntem și în lume. Nu este un film despre Colectiv, dar viața nu poate nega evenimentul. Sunt povești paralele din viețile mai multor oameni care se întâlnesc într-o zi cu o semnificație specială pentru unii.-regizorul Tedy Necula

Tedy Necula regizează și produce filme inspiraționale. A creat peste 40 de filme documentare care vizează proiecte și cauze sociale în Europa. În filmele sale caută să transmită inspirație în orice subiect sau brand, chiar și în locuri unde alții descoperă doar drame. Este primul regizor cu dizabilități din România. Povestea lui de viață inspiră audiențe largi în cadrul speech-urilor inspiraționale pe care le ține sau prin filmele sale.

Coborâm la prima este debutul său în lungmetraj. Primul film inspirațional românesc arată publicului bucuria de a fi împreună în acest spațiu în care putem face extraordinar de multe lucruri dacă acceptăm să fim deschiși către ceilalți.

„Coborâm la prima a fost o provocare rară. Am început acest proiect cu Tedy în urmă cu câțiva ani și l-am lăsat la dospit, fiind amândoi convinși că se poate mai mult. Anul trecut, am reluat călătoria și după câteva luni intense de lucru, am reușit să-l aducem unde doream. Nu e ușor să spui o poveste a cărei acțiune se desfășoară în același spațiu, în timp real, cu personaje diverse, a căror destine se intersectează pentru prima dată. Dar aici e măiestria în storytelling. Și tot aici e și bucuria când actorii vin și-ți spun că de abia așteaptă să filmeze”, spune Alexandra Axinte, scenaristă.

Cu siguranță va fi un film despre care se va vorbi, iar noi abia așteptăm să-l vedem, când va avea premiera, în această toamnă.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile