Dacă „Avengers: Infinity War” te-a lăsat cu sechele, finalul original era infinit mai sângeros

Share
Tweet
Thanos (Josh Brolin) în „Infinity War” Foto: MARVEL Studios | Screenshot YouTube

Regizorii ne pregătiseră o adevărată baie de sânge. La propriu.

Infinity War”, penultimul film din saga Avengers, nu s-a încheiat prea bine pentru supereroii Marvel. Deși eram conștienți că mulți dintre ei se vor întoarce în filme solo (Spider-Man, Doctor Strange, Black Panther etc.), n-a fost ușor să-i urmărim cum se fac scrum. Totuși, să zici mersi că asta a fost tot. Inițial, finalul trebuia să fie mult mai șocant (și chiar un pic scârbos).

Jurnaliștii de la Slash Film au vizitat sediul Digital Domain, studioul californian care s-a ocupat de efectele speciale ale lui Thanos. Reportajul lor arată o tonă de clipuri din culise și simulări 3D care l-au transformat pe actorul Josh Brolin în măcelarul mov, asasinul a jumătate din Univers. E o realizare impresionantă, n-ai ce să zici. Tot filmul poți să juri că-l urmărești pe Brolin costumat, machiat și cu diverse prostetice lipite de față ca să-i facă capul mai mare. Dar, nu, e doar un personaj CGI născut din miracolul tehnologiei Motion Capture.

În fine, nu despre vorbim aici. Cea mai interesantă parte a filmărilor din studioul Digital Domain e o scenă 3D care ne dezvăluie finalul gândit inițial de animatori. Dacă șocul a fost atât de mare încât creierul tău a blocat amintirea, „Infinity War” s-a încheiat cu Thanos strângând toate Pietrele Infinitului și pocnind din degete, eradicând astfel jumătate din Univers. Printre victime se numără aproape toți Avengerii, puținii supraviețuitori fiind (coincidență?) tocmai echipa originală din 2012: Captain America, Hulk, Iron Man, Thor, Black Widow și probabil Hawkeye.

După asta, Thanos s-a trezit pe un tărâm suprarealist în compania Gamorei, un loc unde antagonistul călca pe apă. E tărâmul sufletelor, locul unde s-a strâns esența tuturor victimelor lui. Aici intervine schimbarea.

Thanos mergând pe sânge Foto: Screenshot YouTube/SlashFilm | youtu.be/d7pWHQX9QqA

Noi l-am văzut pe Thanos plimbându-se pe apă până la Gamora, înainte să-i spună că aducerea echilibrului în Univers l-a costat tot ce avea. Inițial, lichidul de sub tălpile lui nu era H2O, ci sânge. Sângele tuturor victimelor Pietrelor Infinitului. Sângele a jumătate din Univers. Practic, animatorii îl făcuseră pe Thanos să calce în picioare miliarde de cadavre în stare lichidă. Găsești scena la minutul 3:37 din clipul de mai sus.

O idee sadică și tulburătoare, dar cât se poate de potrivită în contextul măcelului. De ce n-or fi păstrat-o? Șeful departamentului VFX, Dan DeLeeuw, spune că pur și simplu li s-a părut exagerat: „It got a bit dark”. Și-așa cred că toți copiii din public au avut coșmaruri o săptămână după ce au văzut filmul la cinema.

Decizia asta nu ar fi afectat în niciun fel scenariul propriu-zis, dar ar fi fost un detaliu mișto și sugestiv. Dacă preferi un Happy Ending, urmărește aici versiunea caterincă a youtuberilor de la HISHE (How It Should Have Ended).

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile