Avem dovada că secretul dezvăluit în ultimul episod Game of Thrones e 100% adevărat

Share
Tweet
Reacția lui Jaime Lannister la dezvăluirea Olennei Tyrell (foto: youtube.com)

Urmează spoilere masive pentru „The Queen's Justice”, episodul 3 al sezonului 7 din Game of Thrones. Și pentru un episod din sezonul 2. Și pentru unul din sezonul 4. You have been warned.

Episodul se încheie cu armatele lui Jaime Lannister și Randyll Tarly cucerind ținutul Highgarden. Olenna Tyrell urmează să fie capturată și trimisă în King’s Landing pentru a fi judecată de Cersei, dar Jaime îi oferă o alternativă: să se sinucidă prin otrăvire. Olenna dă pe gât paharul și îl roagă pe tânărul Lannister să-i transmită ceva surorii sale: că ea, Olenna Tyrell, e cea care l-a otrăvit pe Joffrey la propria lui nuntă.

Joffrey mort, o imagine pe care tot Internetul a așteptat-o ani buni (foto: youtube.com)

Ne amintim cu drag episodul ăla, unul dintre puținele în care moartea unui personaj principal chiar ne-a făcut fericiți. Dar oare bătrâna Olenna spune adevărul? E de ajuns să revedem câteva scene și ne convingem că da.

Înainte de toate, trebuie să ne amintim de Dontos Hollard, un personaj pe care nu l-am mai văzut de mult în serial. Prin sezonul 2, fusese desemnat să lupte cu ocazia onomasticii lui Joffrey, pentru divertismentul tuturor invitaților. Dontos s-a prezentat beat, motiv pentru care Joffrey a ordonat să i se toarne vin pe gât până moare. Sansa l-a implorat pe rege să oprească nebunia, convingându-l că o crimă comisă de ziua numelui îi va aduce aduce ghinion. Joffrey ordonă atunci ca Dontos să fie întemnițat, urmând ca a doua zi să-l execute. Din nou, Sansa îl convinge că Dontos nu merită moartea unui cavaler și că mai bine îl păstrează pe post de bufon. Joffrey acceptă.

Dontos Hollard, un pion esențial în tot planul ăsta (foto: youtube.com)

În sezonul 4 îl revedem pe Dontos oferindu-i Sansei Stark un colier, cu puțin timp înaintea nunții dintre Joffrey și Margaery Tyrell. E un colier decorat cu șapte pietre prețioase, oferit fetei în semn de mulțumire pentru că i-a salvat viața.

Sansa primind colierul (foto: youtube.com)

Fast forward până la nuntă. Olenna Tyrell trece pe la Sansa ca să-i transmită condoleanțe pentru moartea lui Robb Stark. O vedem pe bătrână mângâind-o pe Sansa în zona gâtului și furând (foarte discret) o pietricică din colier. Câteva minute mai târziu, Joffrey bea niște vin și începe să se sufoce. Fericita continuare o știm.

Vedem în poza din dreapta că lipsește o pietricică din colier (foto: youtube.com)

Fast forward din nou până la procesul lui Tyrion, acuzat că și-a ucis nepotul. Pycelle anunță că a fost descoperit cadavrul lui Dontos. Alături de el s-a găsit un colier dubios decorat cu pietricele umplute cu o otravă rară și extrem de puternică.

Deci, da, Lady Olenna pare să fi spus adevărul. Un indiciu în plus e momentul când Tyrion ia paharul de vin să i-l ofere lui Joffrey, la îndemnul celui din urmă. Când mâna lui Tyrion apucă paharul plin cu otravă, imaginea e focalizată pe Olenna. Știm acum că nu-i o simplă coincidență.

„Totul decurge conform planului” (foto: youtube.com)

Ai mai prins tu și alte indicii? Sau crezi că Olenna minte, de fapt?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile