După ce a luat Oscarul cu „Get Out!”, Jordan Peele pregătește remake-ul unui Horror clasic care ți-a marcat copilăria

Share
Tweet
Poster oficial pentru „Candyman 3: Day of the Dead” Foto: Artisan Entertainment

Ne-a dovedit că e un maestru al comediei și al Thriller-ului satiric, iar acum vrea să-și lase amprenta asupra genului Horror. Și are toate șansele să-i iasă.

Jordan Peele a doborât record după record în 2017, când a lansat cea mai mare surpriză a anului. Pornind de la un buget infim de 4,5 milioane $, thriller-ul satiric „Get Out!” a avut încasări de peste 255 milioane la nivel global, devenind unul dintre cele mai profitabile filme din toate timpurile. Până și criticii au fost de acord că-și merită banii, oferindu-i lui Peele Oscarul pentru cel mai bun scenariu original.

Jordan Peele Foto: Screenshot YouTube/Oscars

Cu un background strălucit în comedie și succesul ăsta impresionant de anul trecut, suntem nerăbdători să vedem absolut orice îi mai coace mintea omului ăsta. Momentan lucrează la „Us”, un horror-thriller social cu sinopsis încă secret, cu Elisabeth Moss și Lupita Nyong'o în rolurile principale. Dar în același timp Peele pregătește terenul pentru un remake garantat să rupă box office-ul încă o dată.

E vorba despre „Candyman”, cult classic-ul din 1992 în care Tony Todd ne-a creat o fobie permanentă față de albine. Jurnaliștii specializați în Horror de la Bloody Disgusting anunță că Jordan Peele negociază obținerea drepturilor de autor pentru Candyman, prin intermediul casei sale de producție, Monkeypaw.

Tony Todd în rolul lui Candyman Foto: Artisan Entertainment, via joe.ie/movies-tv/31-days-halloween-candyman-1992-603817

Filmul original o urmărește pe Helen Lyle (Virginia Madsen), studentă care lucrează de zor la o teză despre mituri urbane, explorând un cartier rău-famat din Chicago. Locatarii sunt terorizați de Candyman (Tony Todd), un bărbat înalt care apare de nicăieri atunci când îi rostești numele de cinci ori în fața unei oglinzi, nerăbdător să te înjunghie cu cârligul care-i ține loc de mână. Știu, sună incredibil de idiot, o combinație între Bloody Mary și I Know What You Did Last Summer. Dar atmosfera tensionată și efectele practice dezgustător de realiste te ajută să treci peste premisa absurdă, iar roiurile de albine (despre care nu detaliez, în caz că n-ai văzut filmul) îți garantează cel puțin o noapte albă după vizionare.

Regizorul Bernard Rose s-a străduit să ilustreze totul cât mai realist și sobru posibil, dar premisa trăsnită i-ar oferi lui Jordan Peele ocazia să se joace mult cu scenariul. Ar putea face un Horror presărat cu umor negru, într-un stil asemănător cu „Get Out!”.

Chiar dacă obține drepturile asupra poveștii, nu știm dacă Peele s-ar băga ca regizor, scenarist sau producător. Orice variantă ar alege, sunt sigur că iese ceva bun, chiar superior originalului.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile