După „Emoji Movie”, acum ni se pregătește un film despre jocul de societate „Catan”

Share
Tweet
Coloniștii din Catan (foto: Michael Saechang, via flickr.com)

Credeai că nu se poate ceva mai cretin decât un film despre smiley face-uri? You were wrong.

Sony, studioul din spatele unor dezastre precum „The Emoji Movie”, noul „Ghostbusters”, „The 5th Wave” sau „Pixels”, are de gând să se întreacă pe sine. Se pare că Sony a ajuns la o înțelegere cu producătorii „Catan” pentru a transpune celebrul joc de societate pe marele ecran.

Planșa jocului „Coloniștii din Catan” (foto: youtube.com)

Cum vine asta?! „Coloniștii din Catan” e un boardgame de strategie foarte mișto, dar nu are niciun fir narativ. Nu are nici personaje. Are doar pioni reprezentând coloniști care se plimbă de colo-colo pe harta unei insule pentru a-și dezvolta așezările, exploatând resurse naturale cât mai multe și mai diverse. E mai complex, dificil și frustrant decât sună. E genul de joc capabil să distrugă prietenii.

În fine, ideea e că un film despre „Coloniștii din Catan” ar trebui să creeze o poveste de la zero, singura legătură cu jocul de societate fiind chiar titlul. Sony mizează probabil pe faima brandului, pe faptul că jocul ăsta s-a vândut în peste 20 milioane de exemplare și 30 de limbi diferite, din 1995 încoace.

Gail Katz („Air Force One”) și Dan Lin („The Lego Movie”) se vor ocupa de producția filmului. Deși pare o idee extrem de proastă, cei doi sunt încrezători că va funcționa: „Suntem încântați să colaborăm cu Sony pentru a aduce la viață celebrul univers al Catan-ului”, spune Katz. „Fiind mega-fani ai jocului, avem în minte o infinitate de povești care s-ar putea contura pornind de la el. Nu ai în fiecare zi oportunitatea să lucrezi la o lume iubită de milioane de oameni și să-i extinzi povestea pe marele ecran”.

Așa e, dar nici ocazia s-o dai în bară grav nu se ivește în fiecare zi. Sony Pictures s-a dovedit expert la asta în ultimii ani, așa că ne așteptăm la ce-i mai rău.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile