E oficial: STAR WARS IX și-a găsit regizor!

Share
Tweet
Star Wars 9 (foto: twitter.com)

E pentru prima oară de la George Lucas încoace când un regizor va cârmui două filme Star Wars.

După ce Lucasfilm a renunțat la Colin Trevorrow săptămâna trecută, fanii au început să se îngrijoreze. Toată lumea se temea că Star Wars 9 va fi amânat, ceea ce – din păcate – chiar se întâmplă. Premiera ultimului capitol din noua trilogie a fost mutată din mai 2019 tocmai până pe 20 decembrie 2019.

Asta a fost vestea proastă. Urmează două bune.

Noul regizor e unul „vechi”

Lucasfilm s-a înțeles cu J. J. Abrams pentru înlocuirea lui Trevorrow. Abrams a regizat Episdoul VII: The Force Awakens și este producător executiv al Episodului VIII: The Last Jedi. După ce termină cu asta, poate începe munca la Episodul IX (producția e programată să înceapă în ianuarie 2018).

J. J. Abrams (foto: youtube.com)

E adevărat că Abrams a dezamăgit mulți fani cu Episodul VII, ajungând chair să fie poreclit Jar Jar Abrams. Cinefilii nu au apreciat faptul că primul capitol al noii trilogii a fost o reproducere aproape identică a originalului din ’77. Decizia a fost luată cu bună știință, Abrams recunoscând că a vrut să îmbine vechiul cu noul pentru a refamiliariza fanii cu universul clasic și pentru a deschide porțile francizei pentru o nouă generație. A funcționat de minune, devenind al treilea cel mai de succes film al tuturor timpurilor (după Avatar și Titanic).

Nu cred că trebuie să ne facem griji din pricina asta. Abrams a spus în repetate rânduri că imitarea trecutului s-a aplicat doar Episodului VII și că trilogia își va urma propriul drum după asta. Președintele Lucasfilm, Kathleen Kennedy, are toată încrederea în el: „În <<The Force Awakens>>, J.J. a livrat tot ce puteam spera. Sunt foarte încântată că se întoarce să încheie trilogia asta”.

Un nou scenarist

La începutul lunii august, Disney anunțase că autorul Jack Thorne se va ocupa de finisarea scenariului pentru Episodul IX. O veste îngrozitoare, dacă ne gândim că el a scris „Harry Potter și Copilul Blestemat”, cea mai slabă carte din întreaga serie.

Chris Terrio și Oscarul lui (foto: youtube.com)

Așadar, cea de-a doua veste bună e că Thorne nu mai face parte din proiect. Întoarcerea lui J. J. Abrams a adus cu sine un nou scenarist, anume Chris Terrio. Tipul ăsta e responsabil pentru „Argo”, filmul care a câștigat Best Picture la Oscaruri în 2013. Tot atunci, Terrio a primit propriul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Sună mega-bine, dacă ignorăm faptul că tot Terrio a scris scenariul pentru „Batman v Superman”, cea mai mare dezamăgire din istoria filmelor cu supereroi.

Hai să rămânem optimiști! J. J. Abrams a dovedit în repetate rânduri că e un regizor talentat și competent, plus că e fan STAR WARS încă din copilărie. Asta înseamnă că respectă și înțelege povestea familiei Skywalker și că nu ar lua vreo decizie creativă care să păteze imaginea francizei.

Forța fie cu tine, J. J.!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile