Dacă te uiți la filmele astea, s-ar putea ca ortodocșii extremiști să dea buzna în sufragerie, peste tine

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
Sursă foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Nu o dată s-a întâmplat ca ortodocșii extremiști să dea buzna într-o sala de cinema din România pentru a le spune spectatorilor că România nu e Sodoma și Gomora, că homosexualii vor arde în iad, că lumea e condusă de Mafia Gay sau că Soroș face propagandă homosexuală la nivel mondial.

S-a întâmplat asta de cel puțin 3 ori la cinematograful de la Muzeul Țăranului Român, o instituție care funcționează cu bani de la Statul Român, adică cu bani din taxele cetățenilor care nu sunt toți nici heterosexuali și nici ortodocși. Bineînțeles că atunci când au fost confruntați nu s-au declarat homofobi, ci doar deranjați că „filme homosexuale” se difuzează acolo, în incinta muzeului „sfântului țăran român”.

Oamenii ăștia nu înțeleg că imaginea pe care o au ei despre țăranul român este una falsă și că nu toți oamenii care se nasc/ nășteau la țară sunt/ erau heterosexuali și ortodocși. Nu înțeleg nici că un muzeu nu este o biserică sau o criptă. Nu înțeleg nici că nu se poate face propagandă homosexuală, pentru că nu se poate face nici propagandă heterosexuală.

Tot ei spun că nu-i interesează ce fac oamenii la ei în dormitor, doar să nu facă pe stradă, în văzul tuturor, că ei nu știu cum să le explice copiilor de ce se pupă doi bărbați sau două femei. În cele mai multe cazuri, copii ajung să le explice părinților de ce se pupă doi bărbați sau două femei, rațional, cu argumente, dar părinți nu mai au demult urechi să audă, pentru că sunt prea înveninați și plini de ură și angajați într-o cruciadă împotriva unui dușman imaginar.

Adevărul e că, dacă ar putea, oamenii ăștia ar intra și peste tine în casă ca să fluture tricolorul și să-ți cânte cântece bisericești pentru că te uiți la un film cu temă LGBTQ. Deci, iată o listă de filme care ți-ar putea aduce o gașcă de legionari / ortodocși extremiști / homofobi la tine în sufragerie, ca să-ți cânte: Hristos a înviat din morți.

1. Brokeback Mountain (2005)

Un film fenomen, care a câștigat numeroase premii și care prezintă cum evoluează relația de iubire dintre doi cowboy, ce duc o viață dublă. În 1963, Jack Twist (Jake Gyllenhaal) și Ennis Del Mar (Heath Ledger) sunt angajați de fermierul Joe Aguirre (Randy Quaid) pentru a avea grijă de o turmă de oi. În timpul pe care-l petrec izolați, cei doi se îndrăgostesc, dar o dată ce se întorc de pe Brokeback Mountain, ei își reiau viețile obișnuite și „tradiționale”, se căsătoresc cu iubitele lor și întemeiază familii. Cu toate acestea, cei doi își reiau relația, întâlnindu-se în secret de-a lungul a 20 de ani.

2. Moonlight (2016)

Filmul urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce încearcă să-și dea seama care este sensul său pe această lume. Este o poveste despre descoperirea de sine în peisajul vieții contemporane afro-americane, despre asumarea identității sexuale, presiunile sociale, prietenie și dragoste.

3. God's Own Country (2017)

Mulți au spus despre God's Own Country că este un Brokeback Mountain britanic. Filmul spune povestea tânărului fermier Johnny Saxby, care-şi și-a făcut un obicei din beţiile zilnice şi sexul la întâmplare. Asta până când în peisaj apare un zilier român venit pentru sezonul mieilor. Între cei doi se dezvoltă o legătură intensă ce-l aruncă pe Johnny pe un nou drum.

4. Milk (2008)

Harvey Milk a fost primul politician gay ales într-un consiliu orășenesc american, în 1977. Filmul se bazează pe fpte reale, iar întreaga poveste a acestui personaj este una despre curaj, despre determinare, despre iubire și despre ce înseamnă să-ți dorești cu adevărat să schimbi lucrurile în bine într-o societate plină de ură.

5. The Kids Are All Right (2010)

Jules (Julianne Moore) și Nic (Annette Bening) trăiesc împreună de mai bine de 20 de ani și au doi copii ajunși la vârsta adolescenței: Joni și Laser, care au fost concepuți prin inseminare artificială. Pe ascuns, Joni și Laser își vor căuta tatăl biologic, un retaurator interpretat de Mark Ruffalo. Totul începe să se complice când copiii se împrietenesc cu tatăl biologic și îl invită în viețile lor.

6. Beach Rats (2017)

Viața lui Frankie e franjuri. Tatăl său e pe patul de moarte și mama sa nu are altă dorință decât ca Frankie să-și găsească o prietenă. Împreună cu prietenii săi, Frankie flirtează online cu bărbați mai în vârstă, pentru a face rost de bani, dar la un moment dat totul ia amploare și Frankie ajunge să se cupleze cu barbații de pe o plajă din apropiere.

În același timp începe să aibă o relație cu o fată, lucru care-l dă peste cap și îl face să-și pună întrebări despre sine.

7. Carol (2015)

New York-ul anilor 1950 - Therese Belivet (Rooney Mara) lucrează într-un magazin de jucării, visând la o viață diferită, când o întâlnește pe Carol Aird (Cate Blanchett), o femeie seducătoare, mult mai matură, al cărei mariaj este în destrămare.

Cele două femei se apropie din ce în ce mai mult, iar legătura dintre ele devine din ce în ce mai puternică. Când se află despre povestea lor de dragoste, devotamentul uneia față de cealaltă este pus la încercare.

8. Call Me By Your Name (2017)

Elio, un adolescent din anii '80, plănuiește să-și petreacă vara, ca de obicei, în vila superbă a părinților săi, din nordul Italiei. Însă vizita celui mai nou asistent cercetător din echipa de arheologi a tatălui său îi provoacă sentimente neașteptate. Un film despre care se spune deja că este o capodoperă.

9. Blue Is The Warmest Color (2013)

Adele are 15 ani și când o întâlnește pe Emma (Léa Seydoux) cea cu păr albastru, își dă seama că este atrasă de femei. Însă povestea de dragoste dintre cele două se lasă cu conflicte cu părinții, cu lumea, cu ele însele.

10. Soldații. O poveste din Ferentari (2017)

Soldații. Poveste din Ferentari este povestea lui Adi, un antropolog de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlnește pe Alberto, un rom sărac, fost pușcăriaș, care promite să-l ajute să cunoască cântăreți. Destul de repede, cei doi încep o relație, în care Adi îl hrănește pe Alberto cu planuri improbabile de ieșire din sărăcie, iar Alberto pe Adi, cu vorbe dulci bine ticluite. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer și se folosesc unul de altul.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile