Filmele TIFF 2018 care te vor face să vezi altfel viața

Ana Tepșanu

Nonprincess
Share
Tweet

Iubim filmele și nu doar pentru că sunt cea mai ușoară metodă de a scăpa de cotidian, dar și pentru că ne alină sufletele, ne lărgesc orizonturile, ne provoacă imaginația și, de multe ori, ne inspiră chiar în viața noastră de zi cu zi.

Și pentru că ne place să dăm idei, profităm de cea de-a 17-a ediție TIFF și facem o listă de filme care să-ți schimbe perspectiva asupra lumii și să te convingă să încerci experiențe noi.

TIFF 2018

Festivalului Internațional de Film Transilvania are loc la Cluj, în perioada 25 mai-3 iunie, și-ți propune o incursiuni culturalizantă în cinematografia românească și internațională, dar și o serie de evenimente și concerte menite să-ți facă întreaga experiență ca o vacanță din care te vei întoarce mai bogat.

Filmele din competiția oficială TIFF 2018

Hai să pășim în lumea cinematografiei, fără să uităm să ne învățăm lecțiile din fiecare poveste în parte și să le transpunem în realitate, așa cum știm noi mai bine.

Am ales cele 12 filme din competiția oficială a festivalului, filme care vor concura pentru Trofeul Transilvania și care vor fi prezentate în premieră națională pe marele ecran.

Nu mă atinge-mă (Touch Me Not)

Regizor: Adina Pintilie

La granița dintre ficțiune, documentar și artă vizuală, primul lungmetraj al Adinei este și dublul câștigător al Ursului de Aur și al Premiului pentru debut la Festivalul de la Berlin.

Așa cum susțin cei de la The Hollywood Reporter, filmul "şochează prin inteligenţă, siguranţă de sine şi originalitate" și prezintă o explorare temerară a ideii de intimitate și a nevoii umane de contact autentic.

Touch Me Not

Charleston

Regizor: Andrei Crețulescu

Povestea ar putea fi descrisă ca fiind un cocktail pop condimentat cu umor negru și melancolie, totul desfășurându-se pe un soundtrack eclectic.

De fapt, vorbim despre aventurile dulci-amărui ale unui triunghi amoros neobișnuit. Sună interesant, nu?

Charleston

Viața și nimic altceva (Life and Nothing More)

Regizor: Antonio Mendez Esparza

Filmul a fost distins cu premiul FIPRESCI la San Sebastian și urmărește efortul unei familii monoparentale de culoare de a rămâne împreună, în ciuda realităților cotidiene ostile cu care se confruntă. Un subiect foarte real în societatea noastră care ne îndeamnă parcă să nu uităm să fim oameni.

Life and Nothing More

Iarna trădării (Winter Brothers)

Regizor: Hlynur Pálmason

Filmul marchează și debutul regizorului Hlynur și ne poartă într-o poveste captivantă, unde personajele centrale sunt doi frați care încearcă să se adapteze la mediul de lucru dintr-o comunitate izolată de muncitori danezi.

Winter Brothers

Eșafodaj (Scaffolding)

Regizor: Matan Yair

Un film care ne prezintă, într-un mod absolut neconvențional, o poveste despre educație - experiența pe care o are un profesor de literatură pentru elevi cu probleme comportamentale.

Regizorul a avut flerul și curajul de a-l distribui în rolul principal pe unul dintre studenții lui recalcitranți, carismaticul Asher Lax.

Scaffolding

Moștenitoarele (The Heiresses)

Regizor: Marcelo Martinessi

Pregătește-te să fii părtaș la drama unei femei în vârstp, pusă în situația de a-și pierde statutul material privilegiat. În timp ce partenera ei de viață își ispășește pedeapsa în închisoare, Chela începe un nou capitol plin de provocări și răsturnări de situație.

The Heiresses

Ancora și speranța (Anchor And Hope)

Regizor: Carlos Marques-Marcet

O poveste de dragoste inedită care reconstruiește, cu umor și multă naturalețe, ideea de familie, chestionând normele tradiționale. Oh, recunoaște, cât de multă nevoie avem ca iubirea să fie acceptată sub toate formele ei?

Anchor And Hope

Căsătoria (The Marriage)

Regizor: Blerta Zequiri

Descris ca fiind "unul dintre cele mai impresionante debuturi ale anului", filmul ne duce tot în zona iubirilor complicate, având în centru un triunghi sentimental memorabil.

The Marriage

Vinovatul (The Guilty)

Regizor: Gustav Moller

Gustav te va purta într-o călătorie fantastică, ținîndu-te pe muchia scaunului cu un thriller minimalist filmat în timp real într-un interior unic, cu un personaj care vorbește nonstop la telefon. Filmul vorbește într-o manieră bulversantă despre cum cele mai bune intenții se pot tranforma într-o formă de abuz.

The Guilty

Casa (The Home)

Regizor: Asghar Yousefinejad

Filmul îți propune o experiență profund cinematică: o dramă claustrofobică despre conflictul unei familii nevoite să respecte dorința rudei decedate de a-și dona trupul neînsuflețit universității de medicină.

The Home

Izbiți de soartă (Scythe Hitting Stone)

Regizor: Anna Kruglova

Filmul se axează pe dispariția neașteptată a unui membru al familiei. Acest eveniment este doar tonul pentru un lung șir de situații nefericite și răbufniri violente.

Scythe Hitting Stone

Mila (Pity)

Regizor: Babis Makridis

O comedie neagră unde personajul principal este un bărbat dependent de compasiunea altora. Cu accente cinice, dar și comunice, filmul te provoacă să-ți imaginezi o lume a oamenilor care nu pot fi fericiți decât în situații nefericite.

Pity

Câștigătorul îl vom afla pe 3 iunie, însă nu uita să depășești experiența cinematografului și să-ți porți experiențele avute în urma acestor filme în viața de zi cu zi.

Sursa: Noizz.ro

Topic-uri

tiff 2018 tiff filme lume perspectiva
Arată comentariile

NOIZZ URBAN BY FANTA

Vezi și

Extinde