Filmul ăsta cu Jack Black și Cate Blanchett e, practic, varianta americană a lui „Harry Potter”

Share
Tweet
Poster oficial pentru „The House with a Clock in its Walls”

Doar că-i regizat de un tip recunoscut pentru Horror-uri scârboase și tulburătoare.

The House with a Clock in its Walls” (Casa cu un ceas în pereți) e un nou Horror-Fantasy gotic bazat pe romanul cu același titlu al lui John Bellairs. Jack Black și Cate Blanchett sunt în fruntea distribuției, iar regizorul e... o surpriză imensă. O să revin imediat asupra lui.

Foto: Youtube

Protagonistul se numește Lewis (Owen Vaccaro), un băiețel de 10 ani rămas orfan, trimis în Michigan să trăiască cu unchiul Jonathan (Jack Black). Bărbatul se dovedește a fi vrăjitor, iar Lewis descoperă că lumea magică s-a ascuns tot timpul ăsta sub nasul lui.

Foto: Youtube

Dornic s-o exploreze cât mai mult, puștiul află de existența unui ceas fermecat ascuns în pereții casei unchiului Jonathan. Proiectat de fostul proprietar al locuinței, maleficul Isaac Izard (Kyle MacLachlan), ceasul dictează numărătoarea inversă până la Apocalipsă, eveniment așteptat cu nerăbdare de creatorul său. Lewis, Jonathan și vecina Florence (Cate Blanchett) trebuie să găsească cât mai repede obiectul blestemat și să combată magia neagră care nu doar anunță Sfârșitul, ci îl și „cheamă”.

Foto: Youtube

Îți sună cunoscut? Un băiețel orfan care locuiește la unchi-său descoperă în jurul vârstei de 10 ani că vrăjitorii sunt pretutindeni, deghizați în oameni obișnuiți? Un magician malefic al cărui nume (Izard) e o aluzie clară la reptile și începe cu aceeași literă ca prenumele? La fel ca Salazar Slytherin? Nu cred că-mi dă nimeni în cap dacă spun că „The House with a Clock in its Wall” e plagiat după „Harry Potter”. Principala diferență e că filmul ăsta pune accentul pe umor, din câte ne-arată trailerul:

Cea mai dubioasă veste vine din scaunul regizoral: Eli Roth e la cârma filmului, adică omul recunoscut pentru Horror-uri sângeroase și dezgustătoare ca „Hostel” sau „The Green Inferno”. Să-i încredințezi omului ăstuia un proiect în stil Harry Potter e ca și cum am vedea un „Peter Pan” regizat de tipul care-a făcut „Masacrul din Texas”. Chiar sunt curios ce iese.

Eli Roth Foto: Notey.com

„The House with a Clock in its Walls” ajunge în cinematografele din România toamna asta, pe 28 septembrie. Te-am făcut curios?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile