Horror-urile cu supereroi sunt noul trend în cinema, iar James Gunn ne-a pregătit unul epic

Share
Tweet
Elizabeth Banks în posterul oficial pentru „BrightBurn” Foto: Sony Pictures Releasing

Din câte vedem prin trailer, regizorul „Gardienilor Galaxiei” i-a dat un twist neașteptat poveștii lui Superman. În 2019 vom urmări practic varianta negativă, supranaturală, a eroului.

Neoficial, cel puțin, pentru că filmul „BrightBurn” nu are loc în universul DC. Nu Superman e personajul principal, dar paralelele sunt absolut evidente. N-are la cine altcineva să te ducă cu gândul.

Până și sinopsisul bate apropouri la povestea lui Superman, promițând fix opusul ei: „Cum ar fi ca un copil dintr-o altă lume să se prăbușească cu nava pe Pământ, dar în loc să devină un erou al întregii omeniri, să se dovedească a fi ceva mult mai sinistru?”.

Sinistru e un cuvânt potrivit, ținând cont de scenele tensionate și dubioase care alcătuiesc trailerul. Îl vedem pe extraterestru dezvăluindu-și treptat superputerile, iar reacția celor din jur e pură groază. Sperăm să ne inspire și nouă același lucru, când îl vedem la cinema. Deocamdată, e super-promițător:

„BrightBurn” e produs de James Gunn („Gardienii Galaxiei”) și scris de doi dintre frații lui (Brian și Mark Gunn). Regizor e David Yarovesky, al cărui unic lungmetraj de până acum e horror-ul SF „The Hive” (2015).

Observ că mash-up-ul ăsta de subgenuri (supereroi + horror) e un nou trend la Hollywood. Pe lângă „BrightBurn”, anul viitor primim și un film de groază din lumea X-MEN, intitulat „The New Mutants”. Și un remake la „Spawn”, poveste interzisă minorilor axată pe antieroul demonic cu același nume. Se lucra și la un remake după „The Crow”, cu Jason Momoa în rolul principal, dar actorul hawaiian a fost nevoit să dea înapoi. Proiectul a fost amânat, dar sigur se va concretiza mai devreme sau mai târziu. Ah, și mai e și un remake R-Rated la „Hellboy”, cu David Harbour în fruntea distribuției.

Dacă stai să te gândești, trendul nu e nou. Amintește-ți de seria „Blade”, filmele „Ghost Rider” sau vechile „Hellboy”. Abordarea pur și simplu revine la modă, pentru că lumea a început să se sature de același tipar obosit în filmele cu supereroi și simte nevoia unei schimbări.

Revenind la subiectul principal, „BrightBurn” ajunge în cinematografele din România pe 14 iunie 2019. Pe tine te-a convins trailerul?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile