„Hush” e thriller-ul care te face să transpiri mai rău decât în RATB

Share
30
Tweet
„Hush”
„Hush” Foto: Netflix

Plus că-ți dă o senzație de claustrofobie și mai apăsătoare. Nu credeam că se poate.

„Hush” e un Thriller-Horror din 2016 semnat Mike Flanagan, același regizor responsabil pentru ecranizarea de excepție a romanului „Gerald’s Game, de Stephen King. Cu pași mici, dar siguri, Flanagan s-a consacrat în ultima vreme ca unul dintre cei mai buni creatori de Horror ai momentului. Nu degeaba i-a fost încredințat și proiectul „Doctor Sleep”, alt film bazat pe-o carte de King.

Foto: Netflix

O vizită pe pagina de IMDb a lui „Hush” te-ar putea descuraja, când vezi nota 6,6. Să știi că-i un calificativ bunicel în contextul genului Horror, dar oricum mi se pare un film subapreciat.

Protagonista noastră e Maddie (Kate Siegel), o scriitoare rămasă surdo-mută după ce a făcut meningită la vârsta de 13 ani. Retrasă în pustietate, într-o vilă din inima pădurii, Maddie lucrează de zor la următorul ei roman.

Foto: Netflix

Într-o seară ca oricare alta, femeia e vizitată de un dubios mascat înarmat cu o arbaletă. Sună a parodie când înșir așa evenimentele, dar când le urmărești pe ecran numai umor nu-ți inspiră.

Psihopatul se prinde repede că Maddie e surdo-mută și profită de treaba asta ca s-o urmărească prin casă, dând startul unui joc de-a șoarecele și pisica. Involuntar te pui în pielea protagonistei și te taie toate apele gândindu-te că moartea e la doi pași în spatele ei, fără ca ea să bănuiască măcar.

Foto: Netflix

Practic, avem o femeie surdo-mută singură, izolată, neînarmată vs. un dement sadic mascat care-o poate ucide dintr-o simplă apăsare a trăgaciului. Ar fi prea simplu să treacă direct la acțiune, iar filmul s-ar încheia în 10 minute. Nu, antagonistul nu se grăbește nicăieri. Are de gând s-o tortureze psihic pe Maddie, s-o vâneze ca pe-un animal neajutorat, să savureze fiecare secundă din jocul ăsta macabru.

Foto: Netflix

„Hush” e genul de film în care te identifici 100% cu personajul principal și simți că participi activ la întreaga acțiune. Nu mai ești un simplu spectator detașat care ronțăie popcorn pe canapea, în deplină siguranță. Devii claustrofob, inima ți-o ia la goană, tresari la fiecare foșnet de frunze și belești ochii după orice umbră pe ecranul televizorului. O experiență stresantă, un Thriller-Horror de toți banii.

Foto: Netflix

Maddie e un personaj inteligent, o adevărată raritate prin filmele de groază. Improvizează constant de-a lungul „vânătorii” și adesea ajunge cu un pas înaintea criminalului, metaforic vorbind. Logica și creativitatea ei compensează pentru lipsa vocii și-a auzului, dovedindu-se a fi o provocare infinit mai mare decât și-ar fi imaginat mascatul.

Sigur că nu-i un film perfect. Unele momente parcă-s prea trase de păr, Maddie lăsând impresia că-i indestructibilă. Ucigașul cu greu poate fi numit „personaj” - pare mai degrabă o extensie a arbaletei. Sunt și câteva mici plot hole-uri, nimic prea deranjant, dar te scutesc de spoilere.

Dacă ești în căutarea unui film tensionat care să te facă să transpiri mai rău ca-n RATB, dă-i o șansă lui „Hush”. Îl poți urmări chiar în momentul ăsta pe Netflix, dacă ai abonament.

Nota mea: 8/10.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile