Internetul a ales cea mai amuzantă comedie a anilor 2000, ca să știi la ce te uiți diseară

Share
Tweet
Foto ilustrativ Foto: Shutterstock

Dacă n-ai văzut-o până acum, anulează-ți toate planurile pentru diseară. Bagi la microunde o pungă de popcorn și te pregătești să râzi până leșini. Și să-ți amintești cu nostalgie de liceu.

Cu aproape 50 de milioane de vizitatori unici lunar, Ranker.com e cel mai popular site de răsfoit liste random și de votat doar de dragul de a-ți spune opinia. 100% sigur ai ajuns pe el la un moment dat în viață, chiar dacă nu i-ai reținut numele. În fine, azi mi-a atras atenția o anumită listă: a celor mai amuzante filme din anii 2000.

E o bătălie strânsă, dacă stai să te gândești câte zeci de comedii caterincă au apărut prin cinematografe în deceniul trecut. „The Hangover”, „Tropic Thunder”, „Bruce Almighty”, „Pineapple Express”, „American Pie 2” etc. etc. etc. La așa competiție acerbă, nu prea ai cum să ghicești locul 1, așa că-ți zic direct: Internetul a hotărât că cel mai amuzant film al anilor 2000 este... „SUPERBAD”.

Foto: Screenshot Ranker.com

Comedia coming-of-age a lui Greg Mottola spune povestea a doi liceeni neadaptați, dependenți unul de celălalt, care la final de an școlar se văd nevoiți să continue pe drumuri diferite. Evan (Michael Cera) e un puști timid incapabil să socializeze cu fetele, iar Seth (Jonah Hill) e un guraliv cu o obsesie nesănătoasă pentru desenat penisuri oriunde, oricând. Colegii încearcă să profite la maximum de timpul rămas împreună, pregătindu-se de zor pentru o petrecere acasă la colega Jules (Emma Stone). Sunt hotărâți să cumpere alcool și să dovedească cât de șmecheri sunt, dar – logic – nimic nu va decurge conform planului lor.

Poți scroll-ui aici prin topul celor de la Ranker, să vezi unde se clasează comedia ta preferată. Oricum, hai să nu-l luăm prea în serios. În primul rând, câteva comedii ar fi trebuit descalificate din start pentru că nu se încadrează în perioada ianuarie 2000 – decembrie 2009, condiție precizată negru pe alb de la bun început. Mă refer la filme ca „Ted”, care a prins onorabilul loc 20 deși a ajuns în cinematografe abia în vara lui 2012. Sau – mai rău – la „Last Vegas”, lansat tocmai în noiembrie 2013.

Așa că ori nu luăm în serios topul, ori îl reinterpretăm ca fiind lista celor mai bune comedii din 2000 până-n prezent, caz în care „Superbad” merită și mai multe aplauze.

Totuși, în topul celor mai bune 100 de comedii din toate timpurile, „Superbad” se zbate aproape de jumătatea clasamentului, pe locul 33. Aici, userii au votat „Monty Python and the Holy Grail” (1975) ca fiind cea mai amuzantă comedie din istorie, urmată de „Airplane!” (1980) și „Groundhog Day” (1993).

Oricum ai da-o, comedia co-scrisă de Seth Rogen a devenit un clasic indiscutabl al culturii pop. Poate că „Superbad” n-o fi chiar cea mai amuzantă sau ingenioasă din ultimii 18 ani, dar se pare că-i cea mai îndrăgită.

Nu ești de acord? Crezi că „Borat” sau „Scary Movie” meritau mai degrabă medalia de aur? Foarte bine, poți schimba lucrurile. Topul e încă deschis pentru votare, deci upvote-ul tău are șanse să restructureze totul. În sfârșit, te convingi că votul tău contează!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile