Jim Carrey și-a șters contul de Facebook și își îndeamnă fanii să facă la fel

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
14
Tweet
Sursă foto: commons.wikimedia.org

Jim Carrey a anunţat că renunță la Facebook, că își vinde acțiunile și că și-a șters contul de pe rețeaua de socializare. De asemenea, el își încurajează fanii să-i urmeze exemplul.

Actorul american a ales să facă acest lucru deoarece Facebook ar fi profitat de pe urma interferenţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin propagarea de fake news. El a mai scris că Facebook nu ia măsuri ca acest lucru să nu se mai repete.

Ce este interesant e că Jim Carrey și-a scris mesajul de revoltă pe Twitter, canalul de comunicare preferat de Donald Trump. Cu ajutorul contului său de Twitter, Trump și-a propagat și încă își propagă toate teoriile conspiraționiste, știrile false și mesajele care nu de puține ori sunt jignitoare sau amenințătoare.

Twitter a cenzurat de foarte multe ori mesaje mult mai soft decât lucrurile scrise de Trump, dar de contul președintelui nu s-a atins niciodată.

Facebook nu a reacţionat deocamdată la acuzele aduse de Carrey, dar Mark Zuckerberg a făcut clar faptul că prevenirea dezinformării este una dintre priorităţile sale.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile