Controversatul film „mother!” va fi proiectat în avanpremieră națională la Dracula Film Festival

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
140
Tweet
mother!

Cel mai nou film al regizorului Darren Aronofsky, mother!, a cărui premieră a avut loc recent în cadrul Festivalului de Film de la Veneția, va deschide Dracula Film Festival, fiind proiectat în avanpremieră națională. Cu alte cuvinte, cei care vor lua parte la festivalul din Brașov vor avea ocazia să vadă acest film înaintea oricui din România.

Dracula Film Festival

Nu este prima dată când festivalul dedicat filmelor horror și fantasy aduce în premieră națională un astfel de film. În urmă cu doi ani, aici am avut ocazia să vedem unul dintre cele mai bune filme horror din ultimii ani: The Witch. În restul cinematografelor din România a ajuns abia după un an.

Cea de-a cincea ediție a festivalului dedicat filmelor horror și fantasy, Dracula Film Festival, va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, la Brașov.

mother!, filmul pe care publicația americană The New Yorker l-a numit „o încântătoare, înspăimântătoare și aproape incredibilă satiră a faimei”, are în rolurile principale doi actori câștigători ai premiului Oscar: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook) și Javier Bardem (No Country For Old Men).

mother!

De asemenea, regia și scenariul sunt semnate de Darren Aronofsky, (nominalizat la Premiul Oscar pentru Black Swan), iar distribuția este completată de Ed Harris și Michelle Pfeiffer.

Sinopsis:

Filmul, despre care autorul a declarat că este născut din supa primordială a furiei și neputinței, spune povestea unui cuplu, a cărui relație e pusă la grea încercare când în casă le sosesc oaspeți neinvitați, care le vor da peste cap existența liniștită. Un thriller psihologic tulburător despre iubire, devotament și sacrificiu.

Timp de cinci zile, pasionații de filme horror și fantasy, vor putea să vadă în cadrul Dracula Film Festival cele mai noi și apreciate filme de gen, atât în cadrul competițiilor de lungmetraj, scurtmetraj internațional și românesc, cât și în afara lor.

Începând cu ediția 2016, Dracula Film Festival a adaugat în program o nouă secțiune, Dracula Digital, dedicată amatorilor care realizează filme cu telefonul mobil.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile