mother! - un film la care îți vei face cruce

Gruia Dragomir

Story Finder
Share
Tweet
mother!

Tocmai ce am văzut în avanpremieră națională, la Dracula Film Festival, mother!, cea mai recentă creație a lui Darren Aronofsky și este, așa cum zic și organizatorii festivalului: un film care o să te bântuie. Și la care-ți va veni să-ți faci cruce... dacă ești o persoană religioasă.

Filmul te trece prin tot felul de stări, pentru că este un amestec de comedie neagră, thriller, horror și suprarealism. Da, exact, întocmai ca Biblia. E o poveste absurdă și crudă ca Biblia. Absurdă și crudă ca omenirea, care-și bate joc de planetă, de casa în care locuim cu toții.

De fapt, chiar Aronofsky spunea despre filmul său că este o poveste despre o femeie căreia i se cere să ofere, să dea, să lase de la ea și tot așa, până când aceasta nu mai poate.

Acum, înlocuiește femeia din film, care nu poartă niciun nume, cu: femeia din societatea în care trăim, cu felul în care e reprezentată femeia în Biblie, cu planeta Pământ și o să vezi că filmul ăsta o să te facă să-ți folosești un pic mintea, chiar și la ore bune după ce ai părăsit sala de cinema.

În timp ce Jennifer Lawrence este forța creatoare, rațională, pură din film, Bardem (Tatăl) este un narcisist și un egocentrist care se hrănește din haos, din sacrificiul și adorația celorlalți. Da, exact, ca Dumnezeu.

Ca să înțelegi mai bine despre ce e vorba, iată și un scurt sinopisis: Relația unui cuplu care trăiește izolat e pusă la încercare când el invită în casa lor oaspeți pe care ea nu-i înțelege și care le vor da peste cap existența armonioasă și liniștită. Aceștia încep să se înmulțească și să aducă cu ei un haos inimaginabil, dar foarte familiar.

De asemenea, întregul film n-are cum să nu-ți aducă aminte și de serialul Westworld, doar că de această dată omenirea, în întregimea ei, este un joc pervers și absurd pentru divinitatea care a creat totul.

În ciuda unor cronici negative pe care filmul le-a primit, mother! este cu siguranță un film pe care merită să-l vezi, pentru că te provoacă și te pune pe gânduri.

Nu o să te lase indiferent, ține minte asta!

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile