De ce naiba ne place aşa de mult Jaime Lannister?

Ioana Motoc

HOT on Web
Share
39
Tweet
Jaime Lannister/Sursă foto: Youtube - GameofThrones

Din personajul mizerabil care ne fusese prezentat în primul sezon, Jaime Lannister s-a transformat pe parcursul a doar câteva episoade în tipul pentru a cărui viaţă ne rugăm atunci când acţionează nesăbuit.

Fost almost ucigaş de copii şi iniţiator al incestului cu soră-sa (nu că ar fi incestul ceva de judecat neapărat, interzicerea sa fiind doar o clauză socială, din motive enunţate aici), dar şi violator, Jaime este acum un pion important al serialului, ba chiar un personaj realmente iubit.

Iar dacă pentru personaje negative ca Cersei, Joffrey, Euron Greyjoy sau chiar Littlefinger şi The Hound (care au un caracter uşor nobil), nu am dezvoltat o astfel de fascinaţie, întrebarea firească este "De ce naiba ne place aşa mult Jaime Lannister?".

Pentru că arată bine, e sexy, îi stă tot timpul bine părul şi ne duce cu gândul la un cavaler/Prince Charming. Pentru că e curajos (chiar şi atunci când e inconştient). Pentru că îşi iubeşte fraţii în aceeaşi măsură (bine, poate câteva măsuri în plus pentru Cersei), deşi fraţii lui nu se iubesc între ei. Pentru că şi-a iubit copiii. Pentru că îl iubeşte Tyrion şi noi îl iubim pe Tyrion. Pentru că s-a comportat curios de cavaleresc cu Brienne. Pentru că a încercat să o salveze pe Sansa, deşi nouă nici măcar nu ne place Sansa. Deşi n-avem niciun motiv să nu ne placă Sansa (see what I did here?). Pentru că e handicapat de câteva sezoane încoace şi trezeşte şi instincte materne în noi. Pentru că îl şi compătimim. Pentru că îşi plăteşte tot timpul datoriile. Pentru că e calm, de cele mai multe ori. Şi cald. Pe bune. Pentru că are o înţelepciune aparte. Pentru că e influenţabil, approachable. Pentru că a fost şi este imprevizibil, şi nimănui nu-i place monotonia. Pentru că empatizăm cu un om care greşeşte, dar pe care îl macină conştiinţa. Pentru că e dual şi imperfect, iar asta îl face uman. Pentru că fugim de perfecţiune ca de naiba, deşi pretindem că o căutăm. Pentru că oameni suntem şi noi. Oameni care fac greşeli şi care învaţă din ele.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile