Abia am văzut „The Jungle Book” și deja ne pregătim de „Mowgli”, cel mai inutil film posibil

Share
Tweet
Poster pentru „Mowgli” (2018)

Ții minte când ai văzut „Cartea Junglei” la cinema? Hai, că s-a întâmplat recent: în 2016. Acum ni se cere să mai plătim o dată bilet pentru aceeași poveste, doar că spusă un pic diferit.

Andy Serkis a asamblat o distribuție all-star cu ajutorul căreia să mai spună o dată povestea „The Jungle Book”, deși Jon Favreau a făcut deja filmul ăsta acum doi ani. A fost o capodoperă vizuală, câștigând chiar Oscarul pentru efecte speciale, dar în rest nu mi s-a părut mare lucru de capul filmului.

Poster pentru „The Jungle Book” (2016)

De fapt, nici animația originală din 1967 nu m-a impresionat vreodată. E o poveste OK pentru copii, dar nu deosebit de distractivă. Andy Serkis vrea acum s-o ambaleze altfel, să ne convingă că vom vedea ceva total diferit, fresh. Puțin probabil.

Cate Blanchett devine astfel șarpele Kaa, Benedict Cumberbatch îi face vocea tigrului Shere Khan, regizorul Andy Serkis se transformă în ursul Baloo, iar pantera Bagheera va vorbi cu vocea lui Christian Bale. OK, distribuția sună bine, dar la ce diferențe să ne așteptăm față de filmul din 2016?

Spre deosebire de „The Jungle Book”, unde actorii nu au contribuit decât cu vocea, filmul lui Andy Serkis se va folosi și de mimica lor. Tehnologia motion-capture care l-a făcut celebru pe Serkis (Gollum, King Kong, Caesar, Snoke etc.) va înregistra cea mai subtilă mișcare a fiecărui mușchi de pe fețele actorilor, ca s-o reproducă ulterior pe calculator. Asta le conferă un plus de expresivitate animalelor din film, plus că elimină orice risc de discrepanță între dialog și mișcarea buzelor. Sau mișcarea botului, mă rog. Tehnic, o să fie super-realist - asta încerc să spun.

Shere Khan (Benedict Cumberbatch)

O altă diferență față de filmul din 2016 e că acum îl vom vedea pe Mowgli nu doar în compania animalelor, ci și trăind printre oameni. Contrastul ăsta o să-l pună la un moment dat în situația de a alege între cele două lumi, să decidă cărui grup simte că aparține.

Per total, atmosfera e mai „dark” și ne așteptăm la o variantă mai sobră a poveștii lui Rudyard Kipling, lucru promis și de ratingul PG-13 (interzis minorilor sub 13 ani).

Logic că nu va fi identic cu filmul din 2016, dar oare diferențele astea sunt suficiente ca să plătim din nou bilet pentru aceeași poveste (în linii mari)? Pe mine nu mă conving. Nici trailerul. Dacă tu ești mai optimist, poți vedea „Mowgli” la cinema începând din 19 octombrie.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile