Noiembrie la cinema: avem multe filme mișto de văzut luna asta

Share
Tweet
Colaj filme noiembrie: postere oficiale Foto: 20th Century Fox / Metro-Goldwyn-Mayer Pictures / Warner Bros. Pictures

În fiecare an ne entuziasmăm pentru blockbusterele de vară și, de regulă, încheiem anotimpul dezamăgiți. Propun o nouă regulă: de-acum înainte ar trebui să fim hyped pentru lansările TOAMNEI la cinema, pentru că tocmai a trecut o lună octombrie plină de filme bune și urmează un noiembrie chiar mai promițător.

Pentru octombrie îți recomandasem să vezi „First Man”, „A Star is Born”, „Halloween” și „Bad Times at the El Royale”, printre altele. Am avut dreptate – toate au fost mișto și nu cred că regreți banii dați pe bilete. Acum, o să-mi încerc norocul din nou. Uite ce zic că merită văzut în noiembrie la cinema:

Bohemian Rhapsody (2 noiembrie)

Am apucat deja să-l văd în avanpremieră și ți-l recomand din toată inima. Găsești aici recenzia mea detaliată, dacă ești curios. „Bohemian Rhapsody” e povestea vieții lui Farrokh Bulsara (Rami Malek), un tânăr extrem de ambițios și talentat care visează să cânte pe marile scene ale lumii. Își schimbă legal numele în Freddie Mercury și se alătură unei trupe de studenți numită Queen. Pornind de jos, cântând prin orice băruleț mizer în care apucă, cei patru ajung treptat să revoluționeze industria muzicală și să devină adevărate legende. Mi s-a părut mai mult decât un simplu film: e o experiență epică, de departe cel mai bun concert la care am asistat vreodată.

The Girl in the Spider's Web (9 noiembrie)

„Prizonieră în pânza de păianjen” ne readuce în universul Millennium al scriitorului Stieg Larsson, îndrăgita serie de thrillere cibernetice axate pe hackerița Lisbeth Salander. Atunci când un savant o angajează să-i recupereze o anumită lucrare de la americani, Lisbeth (Claire Foy) se trezește într-o încurcătură infinit mai periculoasă decât s-ar fi așteptat: apartamentul îi e incendiat, iar protagonista e abandonată mai mult moartă decât vie. Cu ajutorul jurnalistului Mikael Blomkvist (Sverrir Gudnason), un vechi prieten, Lisbeth pornește pe urmele atacatorilor și face tot posibilul să recupereze ceea ce i-a fost furat.

Overlord (9 noiembrie)

Călătorim în trecut până la Marea Debarcare din Normandia, din 6 iunie 1944. O echipă de parașutiști americani aterizează în Franța ocupată de naziști, însărcinați cu misiunea de a distruge un radio-emițător dintr-o biserică fortificată. Pregătiți pentru o operațiune ca oricare alta, soldații descoperă cu groază că biserica respectivă ascunde ceva macabru în catacombe: un laborator secret unde naziștii „fabrică” soldați zombi.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (16 noiembrie)

Universul „Harry Potter” continuă să se extindă pe tărâm american. După ce primul „Fantastic Beasts” (2016) s-a încheiat cu dubiosul Gellert Grindelwald (Johnny Depp) fiind arestat de Congresul Magic, vrăjitorul a evadat acum și e în plină ascensiune: s-a apucat să-și formeze o armată, în speranța că va subjuga cât de curând întreaga populație de „Încuiați” (non-vrăjitori) a planetei. Newt Scamander (Eddie Redmayne) și tânărul Albus Dumbledore (Jude Law) se aliază pentru a încerca să-i saboteze grandiosul plan.

Moromeții 2 (16 noiembrie)

Da, ai citit bine. E un sequel lansat la 31 de ani după filmul original, regizat de același Stere Gulea. Povestea familiei Moromete continuă după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, într-o vreme în care România e în plină tranziție către comunism. Ilie Mormote și fiul său, Niculae, au perspective politice total diferite, de unde se naște un nou conflict epic. Ilie Moromete e jucat de Horațiu Mălăele, iar în distribuție mai regăsim nume precum Dana Dogaru, Andi Vasluianu, Oana Pellea sau Ion Caramitru.

Life Itself (16 noiembrie)

Filmul ăsta ți-l recomand mai ales pentru distribuție. Oscar Isaac, Olivia Wilde, Mandy Patinkin, Olivia Cooke, Antonio Banderas și Samuel L. Jackson sunt doar câteva dintre numele grele care ne entuziasmează pentru premiera din 16 noiembrie. Povestea urmărește viețile multor oameni, toate conectate printr-un anumit eveniment, și felul în care acestea se intersectează de-a lungul deceniilor. Ideea de bază e că un moment aparent insignifiant îți poate modela întreaga existență în feluri pe care nici nu ți le poți închipui.

Widows (23 noiembrie)

Încă o dată avem de-a face cu un all-star cast pe care nu-l putem ignora. Viola Davis, Liam Neeson, Colin Farell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya, Jon Bernthal și Michele Rodriguez (printre alții) ne transpun într-o perioadă a orașului Chicago măcinată de turbulențe socio-politice. După ce patru hoți sunt uciși în timpul unui jaf, văduvele lor își iau soarta în propriile mâini pentru a putea depăși datoriile rămase în urma activităților criminale ale soților morți. „Widows” e scris de Gillian Flynn (Gone Girl, Sharp Objects) și regizat de Steve McQueen (12 Years a Slave).

Creed II (23 noiembrie)

Franciza „Rocky” pare că nu va muri niciodată, ba chiar e din ce în ce mai promițătoare. Continuăm să-l urmărim pe tânărul Adonis Creed (Michael B. Jordan), proaspăt încoronat campion la categoria semigrea, cum face tot posibilul să echilibreze cât mai bine dificultățile personale cu antrenamentul pentru următorul mare meci. Avându-l alături pe Rocky Balboa (Sylvester Stallone) ca mentor, Creed îl înfruntă de data asta pe Viktor Drago, fiul celebrului Ivan Drago, cu siguranță cel mai remarcabil antagonist al întregii serii.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile