Noul film al lui Lars von Trier te face să vomiți în sala de cinema

Share
Tweet
Matt Dillon în „The House that Jack Built” Foto: Youtube

A fost suspendat 7 ani de la Cannes, iar acum se răzbună pe spectatorii din întreaga lume.

Von Trier s-a întors la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, după o suspendare de 7 ani. În 2011, la conferința de presă a filmului „Melancholia”, regizorul danez începuse o glumă dubioasă pe tema nazismului și nu se mai putea opri din vorbit: „Multă vreme am crezut că sunt evreu și eram foarte fericit știind asta... Apoi am descoperit că nu sunt evreu... Am descoperit că, de fapt, sunt nazist, iar asta mi-a plăcut. Îl înțeleg pe Hitler. A făcut niște chestii greșite, absolut, dar mi-l pot imagina stând acolo în buncărul lui, la sfârșit... Empatizez cu el un pic”.

Foto: Zentropa/Christian Geisnæs

Organizatorii festivalului nu s-au amuzat (nici eu nu văd partea haioasă) și i-au interzis danezului să mai pună piciorul la gala lor. Până acum. Lars von Trier a fost întâmpinat cu aplauze călduroase luni seara de către public, înainte de premeira mondială a noului său film: „The House that Jack Built”.

Situația s-a schimbat la 180 grade de-a lungul vizionării. O mulțime de oameni și-au părăsit scaunele și au plecat revoltați cât mai departe de ecran. Reacțiile au început repede să curgă prin Social Media, jurnaliștii și criticii descriind „The House that Jack built” ca fiind pur și simplu dezgustător. Suficient încât să vomiți, după cum scrie un user pe Twitter.

„Doar ce am văzut The House that Jack Built, al lui Lars Von Trier. Scârbos. Pretențios. Vomitiv. Chinuitor. Patetic.”

„Am părăsit sala în timpul filmului lui Lars von Trier. Abject film. N-ar fi trebuit făcut. Actorii sunt culpabili.”

„Doar ce am părăsit sala în timpul premierei lui #LarsVonTrier la #Cannes2018, pentru că a vedea copii împușcați și uciși nu e artă, nici divertisment”.

Oare cum le-ar răspunde regizorul tuturor acestor acuzații? Nici nu-i nevoie s-o facă, pentru că personajul lui Matt Dillon oferă replica asta în trailer: „Unii cred că atrocitățile pe care le comitem în ficțiunea nastră sunt acele dorințe lăuntrice pe care nu le putem comite în civilizația noastră controlată. Nu sunt de acord. Eu cred că Raiul și Iadul sunt unul și același. Locul sufletului e în Rai, iar al corpului – în Iad”.

„The House that Jack Built” îl urmărește pe Jack (Matt Dillon), un criminal în serie care teroriza SUA prin anii ’70. Călătorind prin mintea lui bolnavă, aflăm că fiecare crimă o tratează ca pe o operă de artă. Pe măsură ce poliția strânge tot mai multe indicii către descoperirea identității lui Jack, protagonistul-antagonist pregătește minuțios o capodoperă criminală.

„The House that Jack Built” îi are în rolurile principale pe Matt Dillon, Bruno Ganz și Uma Thurman. Thriller-ul tulburător al lui von Trier ajunge în cinematografe la toamnă, pe 29 noiembrie. Te ține să-l vezi, după câte ai citit?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile