Noul Superman ar putea fi negru, ceea ce nu-i o idee rea

Share
Tweet
Logo-ul lui Superman Foto: Crop reddit.com/user/BvS_was_good

Îți explic imediat de ce.

The Hollywood Reporter anunța miercurea trecută că Henry Cavill iese din ecuația celor de la DC pentru viitoare filme cu Superman. Programul încărcat al actorului l-ar fi împiedicat să filmeze un cameo pentru „Shazam!” (2019), iar britanicul a semnat recent un contract cu Netflix prin care devine protagonistul noului serial „The Witcher”. Se-nțelege că o să fie din ce în ce mai ocupat pe viitor, plus că cică ar fi existat și neînțelegeri salariale, deci producătorii Warner Bros. au renunțat la serviciile lui.

THR nici n-a apucat să-și publice bine articolul, că Henry Cavill a reacționat printr-un video pe Instagram în care poartă tricoul unui lot fictiv de culturiști („Krypton Liftin Teamg”, aluzie la planeta natală a lui Superman) și ridică încetișor o figurină a supereroului pe care-l interpretează din 2013 încoace.

Poți interpreta asta cum vrei. Poate e o infirmare inedită a zvonurilor; poate mesajul e că Henry Cavill va fi întotdeauna Superman, indiferent cine-l înlocuiește pe marele ecran; poate spune că, vice-versa, personajul va rămâne mereu în sufletul lui; sau poate doar pune paie pe foc și se c*că pe el de râs citind tweet-urile disperate ale ultrașilor DC.

Oricare ar fi adevărul, zvonurile continuă să curgă. Și devin din ce în ce mai detaliate, ceea ce ne face să credem că trebuie să aibă un sâmbure de adevăr. Pentru prima oară în istoria de 80 de ani a personajului, cică Warner Bros. iau în calcul posibilitatea unui Superman negru. Deadline anunță că Michael B. Jordan e unul dintre actorii pe care studioul îi are în vizor. Omul deja e obișnuit cu lumea supereroilor, după ce l-a jucat pe Johnny Storm/Torța Umană în „Fant4stic” (2015) și pe Erik Killmonger în „Black Panther” (2018). Știe cu ce se mănâncă industria.

Michael B. Jordan în rolurile lui Killmonger și Johnny Storm Foto: MARVEL Studios / 20th Century Fox, via wegotthiscovered.com

Lumea e surprinsă de ideea unui Superman de culoare, dar gândește-te: de ce nu? Conform originii lui din absolut orice revistă de benzi desenate, Kal-El e un extraterestru de pe planeta Krypton. Statistic, care sunt șansele ca un kryptonian să fie fizic identic cu un Homo Sapiens Sapiens alb? Sau cu un om de orice rasă, până la urmă. Superman ar putea la fel de bine să arate ca Martian Manhunter, membrul marțial al Ligii Dreptății. Ar putea fi o caracatiță cu 15 tentacule. Sau un simplu cap plutitor. Ar putea fi absolut orice, pentru că nu știm cum arată extratereștrii în viața reală.

Superman a fost desenat ca un bărbat alb din simplul motiv că, în opinia publică, așa arăta bărbatul american generic în anii ’30. A fost făcut alb pentru ca publicul cititor de benzi desenate să se identifice cu el. Ulterior au luat naștere și Falcon, Black Panther, Cyborg și alți eroi de culoare, iar peisajul s-a diversificat până la urmă, din fericire. În ziua de azi nu mai are nicio importanță dacă un protagonist e caucazian, negroid, mongoloid, australoid sau capoid. Dacă scenariul îl conturează cum trebuie, dacă petrece suficient timp schițându-i o personalitate complexă și plăcută și dacă are superputeri mișto, automat vrem să ne decorăm sufrageria cu figurina lui.

Henry Cavill în rolul lui Superman, într-un poster oficial pentru „Justice League” Foto: Warner Bros. Pictures, via revengeofthefans.com

Deci noul Superman ar putea fi negru. Irelevant. Sunt sigur că Michael B. Jordan ar rupe gura târgului în rolul ăsta; la fel ar face și Idris Elba sau Cuba Gooding Jr. Dar ar putea la fel de bine să fie o creatură albastră à la Avatar, realizată prin Motion-Capture. Important e să se comporte ca Superman, să redea oamenilor speranță prin acțiunile lui eroice (capitol la care varianta lui Henry Cavill nu a excelat).

Tu pe cine ai vrea să-l vezi în rolul lui Superman?

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile