Noul teaser pentru Star Trek: Discovery ne reunește cu cel mai îndrăgit personaj al francizei, dar într-un mod dubios

Share
Tweet
Ethan Peck în rolul lui Spock, în Star Trek: Discovery Foto: CBS Television Distribution

Încă mă întreb dacă oamenii ăștia au văzut serialul original înainte să înceapă munca la prequel.

Star Trek: Discovery” e foarte aproape de revenirea pe Netflix cu cel de-al doilea sezon, iar noile aventuri par să continue tiparul obositor, violent și gălăgios care a compromis experiența primelor 15 episoade. Dacă ai văzut oricare alt serial din franciză (Seria Originală, The Next Generation, Voyager etc.), știi că laserele și exploziile au fost întotdeauna păstrate la minimum, în timp ce dezvoltarea personajelor și rezolvarea dilemelor etice acaparau lumina reflectoarelor. În „Discovery”, lucrurile stau fix pe dos.

Noul teaser pentru sezonul 2 sugerează că acțiunea va fi în continuare principalul ingredient din formulă. Vedem nava eponimă izbindu-se prin spațiu de diverse corpuri, echipajul țipând și aruncându-se la podea, flăcări, scântei, efecte speciale care-ți distrag atenția de la ce contează cu adevărat. Dezamăgitor, dar previzibil.

În schimb, ceva la care nu ne așteptam e să-l revedem pe Spock. Celebrul vulcanian rece și calculat, străin emoțiilor umane, revine acum într-o variantă tânără. Dacă-ți mai amintești, evenimentele din „Discovery” se petrec cu 10 ani înaintea aventurilor din Seria Originală. Spock e jucat acum de Ethan Peck, care ne surprinde cu un zâmbet atipic. Până și căpitanul Pike (Anson Mount) îl întreabă uimit: „Spock, ăla de pe fața ta e un zâmbet?”.

Motivul pentru care ne miră un gest așa banal e faptul că vulcanienii sunt incapabili de emoții. Organizându-și întreaga viață pe principiul logicii, trăiri precum fericirea sau tristețea sunt niște aberații în viziunea lor. Sunt ca niște roboți, deci zâmbetul ăla călduros nu are ce căuta pe chipul lui Spock.

Fie, personajul e pe jumătate om, dar întotdeauna și-a controlat instinctul uman până-n punctul în care ne îndoiam de existența lui. Acum, brusc, e vesel din cine știe ce motiv. De-aia spun că e o reîntâlnire cât se poate de dubioasă și sper că scenariștii au o explicație bună.

Sezonul 2 din „Star Trek: Discovery” ajunge pe micul ecran la începutul anului viitor, pe 17 ianuarie. O să-l poți urmări pe Netflix, dacă ai cont.

Sursa: Noizz.ro

Arată comentariile